Τεράστιες απώλειες για την Intel κατά τη διάρκεια του 2022

Intel

Η Intel ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα τόσο για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους του 2022, όσο και για ολόκληρο το περασμένο έτος.

Όπως είπε ο Pat Gelsinger, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, η αλλαγή πλεύσης στη στρατηγική της βαίνει καλώς, παρά τις δυσκολίες που έθετε το οικονομικό τοπίο. Πρόσθεσε επίσης ότι η Intel θα επικεντρωθεί στις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, χωρίς να αμελεί τους μακροπρόθεσμους στόχους της.

Η εταιρεία βρίσκεται σε μία φάση αναδιοργάνωσης, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγής και την αύξηση της καινοτομίας. Οι αλλαγές φαίνεται πως ήταν επιβεβλημένες, καθώς η μπλε εταιρεία σημείωσε τεράστιες απώλειες. Συγκεκριμένα, τα έσοδά της για το 2022 έφτασαν τα $63,1 δισεκατομμύρια, με το καθαρό της εισόδημα, όμως, να ανέρχεται μόλις στα $8 δις.

Με βάση τα στοιχεία του τετάρτου τριμήνου του έτους που πέρασε, οι αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο φαίνεται πως είναι στη σωστή κατεύθυνση. Μένει να δούμε κατά πόσο θα την ωφελήσουν και μακροπρόθεσμα.