Οι drivers της AMD μπορεί να κάνουν overclock τη CPU χωρίς να ζητήσουν άδεια

AMD

Η είδηση είναι αρκετά ανησυχητική και έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια την εταιρεία. Οι drivers GPU Radeon Adrenaline της AMD υπερχρονίζουν αυτόματα τις CPU Ryzen ορισμένων χρηστών.

Προφανώς, η εφαρμογή ενός προφίλ GPU Radeon μπορεί να προκαλέσει αυτόματο overclocking της CPU χωρίς καμία προειδοποίηση. Η AMD δήλωσε στο Tom’s Hardware ότι είναι ενήμερη για το ζήτημα, το οποίο εξακολουθεί να διερευνάται και θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό.

Το overclocking είναι μια διαδικασία που σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε λίγο περισσότερη ισχύ από τη CPU σας, πιέζοντας τη πέρα από τις αρχικές της ρυθμίσεις. Αν και μπορεί να είναι χρήσιμη για ορισμένες ανάγκες και προβλέπεται στις προδιαγραφές πολλών μητρικών πλακετών, ενέχει πάντα τον κίνδυνο να προκαλέσει προβλήματα στο hardware λόγω της υπερθέρμανσης που προκαλεί. Επιπλέον, το overclocking της CPU ακυρώνει την εγγύηση, γεγονός που καθιστά το ζήτημα αρκετά σημαντικό, καθώς δεν είναι σαφές αν η AMD θα θεωρήσει ότι αυτές οι υπερτροφοδοτούμενες CPU δεν έχουν εγγύηση.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.