Ο υπολογιστής της Xiaomi που ζυγίζει λιγότερο από ένα μπουκάλι νερό

Xiaomi

Η Xiaomi είναι γνωστή στον τεχνολογικό χώρο για την παρουσία της σε πολλά μέτωπα, και αυτό των υπολογιστών είναι σίγουρα ένα από αυτά. Η κινεζική εταιρεία λάνσαρε ένα πολύ ιδιαίτερο mini PC στην Κίνα μέσω της πλατφόρμας Youpin.

Το προϊόν της Xiaomi ονομάζεται Ningmei Mini Computer ‘CR80’ και χαρακτηρίζεται από εξαιρετικές διαστάσεις και βάρος. Η συσκευή έχει μήκος μικρότερο από 12cm και πάχος μικρότερο από 2,5cm. Το βάρος είναι ίσο με μόλις 250 γραμμάρια, όσο ένα από τα πολλά smartphones που βρίσκουμε στην αγορά. Στο εσωτερικό βρίσκουμε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή N5105, έναν M.2 SSD και RAM DDR4.

Από την πλευρά της συνδεσιμότητας βρίσκουμε μερικές ενδιαφέρουσες προδιαγραφές: το mini PC υποστηρίζει σύνδεση με εξωτερικά πληκτρολόγια και οθόνες, κάρτα ασύρματου δικτύου Intel AC7265 και Bluetooth.

Η τιμή γνωριμίας αντιστοιχεί σε περίπου 150€ για τη διαμόρφωση 6 GB RAM + 128 GB SSD και περίπου 175€ για αυτήν με 8 GB RAM + 256 GB SSD. Δυστυχώς δύσκολα θα το δούμε να κυκλοφορεί εκτός της κινεζικής αγοράς.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.