Ο Exynos 2200 είναι 5% ταχύτερος από τον προκάτοχό του

Exynos 2200

Με την ανακοίνωση της σειράς Samsung Galaxy S22 να έχει γίνει μια μέρα πριν, σήμερα έχουμε στα χέρια μας τις επιδόσεις του νέου επεξεργαστή, Exynos 2200. Το εν λόγω chipset είναι πολύ διαφημισμένο, εξαιτίας κυρίως της συνεργασίας της Samsung με την AMD για την κάρτα γραφικών του.

Τα τελευταία νούμερα σχετικά με τις επιδόσεις του νέου επεξεργαστή του κορεατικού κολοσσού, ωστόσο, θα απογοητεύσουν αρκετούς. Ο λόγος είναι ότι ο Exynos 2200 είναι μόλις 5% ταχύτερος του Exynos 2100, τον οποίο διαδέχεται και σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της AMD θα περίμενε κανείς να ξεπεράσει κατά πολύ. Στην επεξεργαστική ισχύ καθαυτή ήταν αναμενόμενη μια σχετική σταθερότητα, αλλά η κάρτα γραφικών Xclipse 920 περιμέναμε να πετύχει κάτι περισσότερο. Εν τέλει, είναι ταχύτερη κατά μόλις 17% από την Mali-G78 MP14 της ARM.

Η μόνο βελτίωση που είναι αναμφισβήτητα μεγάλη είναι στις επιδόσεις του NPU, που είναι παραπάνω από διπλάσιες. Ωστόσο, δε θεωρείται πολύ πιθανό να επηρεάσουν θεαματικά την κατάσταση. Τα στοιχεία σχετικά με τις θερμοκρασίες και την κατανάλωση δεν έχουν γίνει γνωστά, οπότε ίσως η πλήρης εικόνα να διαφέρει αρκετά, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.

Υπάρχουν, φυσικά, και λόγοι να αισιοδοξεί κανείς, αφού στη σύγκριση με τον άμεσο ανταγωνιστή του, Snapdragon 8 Gen 1, ο Exynos 2200 δεν πήγε καθόλου άσχημα. Οι επιδόσεις του βρίσκονται κοντά σε αυτές της ναυαρχίδας της Qualcomm. Μένει να δούμε και στην πράξη πώς τα πηγαίνει ο νέος επεξεργαστής της Samsung, αφού η θεωρία και τα benchmarks διαφέρουν από την πραγματικότητα σε ένα βαθμό.