Η NVIDIA ετοιμάζει την entry-level GTX 1630

GTX 1630

Με τη νέα σειρά της NVIDIA να βρίσκεται κοντά, η εταιρεία ετοιμάζει και ένα νέο entry-level μοντέλο. Ο λόγος για την GTX 1630, που είναι η πρώτη entry-level κάρτα που κυκλοφορεί από το 2019 και την GTX 1650 Super.

Σύμφωνα με το Videocardz, η GTX 1630 θα αντικαταστήσει την GTX 1050 Ti, η οποία μάλιστα πωλείται ακόμα σε κάποιες αγορές, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον έξι χρόνια από την κυκλοφορία της. Καθώς είναι “GTX” η κάρτα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Turing. Το chip στο οποίο ενδέχεται να βασιστεί είναι το TU117, με χαμηλότερο αριθμό shaders.

Η αγορά ακόμα δεν έχει επανέλθει στην κανονικότητα και επομένως λογικά δε θα δούμε άμεσα το εν λόγω μοντέλο, μια και οι πόροι της εταιρείας σε μία εποχή ελλείψεων είναι λογικό να διατεθούν σε άλλα μοντέλα.

Όσο για την τιμή, από τη στιγμή που η GTX 1650 κοστίζει γύρω στα $200, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η GTX 1630 θα είναι φθηνότερη. Ωστόσο, δεν έχει λεχθεί τίποτα ούτε για την κοστολόγηση ούτε για τη διαθεσιμότητα.