Νέο σημαντικό update στο PS5 φέρνει αρκετά χαρακτηριστικά

PS5

Το PS5 όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμο να δεχτεί ένα ακόμα software update, με την Sony να υποστηρίζει πως θα φέρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στην κονσόλα. Περιληπτικά, αναμένεται να δούμε μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης για τα παιχνίδια, δημιουργία groups και αλλαγές στην εφαρμογή του PlayStation για τα κινητά.

Το νέο update αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα σήμερα προς όλους τους κατόχους PS5, αλλά και PS4. Η αναβάθμιση αυτή θα φέρει την δυνατότητα του μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης για τα παιχνίδια, στους χρήστες που χρησιμοποιούν καλώδιο HDMI 2.1 σε συμβατές τηλεοράσεις ή οθόνες υπολογιστή. Το χαρακτηριστικό αυτό ήταν προγραμματισμένο να δοθεί από την Sony αρκετούς μήνες αργότερα, ωστόσο η εταιρεία φαίνεται έτοιμη να το προσφέρει από τώρα στο κοινό.

Επιπλέον, αναμένεται να δούμε αλλαγές στο UI σύστημα της κονσόλας, στα σημεία που αφορούν στο Game Base και στα Trophy Cards, όπως επίσης και αλλαγές στις ρυθμίσεις ήχου και ακουστικών. Ως προς τον ήχο, το κυριότερο χαρακτηριστικό που θα προστεθεί είναι η δυνατότητα των χρηστών να ελέγχουν με την φωνή τους το λειτουργικό της κονσόλας. Έτσι, θα μπορούν να πλοηγούνται πιο εύκολα στα μενού(προς το παρόν θα διατίθεται το χαρακτηριστικό αυτό μόνο στην Αγγλική γλώσσα).

PS5

Αλλαγές φαίνεται να έρχονται και στο PS App για τα κινητά τηλέφωνα, αφού έρχεται η δυνατότητα δημιουργίας ή συμμετοχής σε “Ανοιχτά” ή “Κλειστά” parties με φίλους. Αλλάζει επίσης το UI της εφαρμογής και γίνεται πιο εύκολη η πλοήγηση μέσα σε αυτή.

PS5

Τέλος, σύμφωνα με το επίσημο blog του PlayStation, αναμένεται να δούμε μέσα στους επόμενους μήνες την λειτουργία VRR (Variable Refresh Rate). Ο μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης είναι ένα χαρακτηριστικό που θα ταιριάζει απόλυτα με τα δεδομένα της τηλεόρασης ή της οθόνης και θα προσαρμόζεται ανάλογα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο, θα μειώσει αισθητά τα προβλήματα στην εικόνα, το screen tearing ή την πτώση των fps ανά διαστήματα. Αρκετά παιχνίδια θα τρέχουν πιο ομαλά, προσφέροντας έτσι στον χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Περιμένουμε να δούμε και στην πράξει όλα αυτά που αναφέρει η Sony στο δελτίο τύπου της και σίγουρα αναμένουμε στο μέλλον περισσότερα updates για το PS5.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.