Η μαζική παραγωγή του M2 Pro θα ξεκινήσει φέτος

M2 Pro

Η Apple παρουσίασε το νέο της επεξεργαστή M2, περνώντας έτσι στη δεύτερη γενιά in-house chip της. Η αναβαθμισμένη έκδοση, M2 Pro, θα μπει σε στάδιο μαζικής παραγωγής αργότερα μέσα στο 2022, σύμφωνα με τον Jeff Pu του Haitong Intl Tech Research.

Όπως παρατήρησε το 9t05Mac στην έρευνα του αναλυτή, η Apple θα εξακολουθήσει να αποτελεί πελάτη της TSMC για τους επεξεργαστές της. Η μαζική παραγωγή του M2 Pro θα εκκινήσει σε μερικούς μήνες και θα βασιστεί στην τεχνολογία των 3nm. Ο M2 που παρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες προβλέπεται αισθητά βελτιωμένος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, αλλά είναι και πάλι βασισμένος στο node των 5nm.

Οι επιδόσεις του M2 αναμένονται κατά 18% ταχύτερες σε ό,τι αφορά στο CPU και κατά 35% σε ό,τι αφορά στην GPU, η οποία θα έχει 10 πυρήνες. Επιπλέον, το νέο τσιπ υποστηρίζει έως και 24 GB μνήμης RAM, την ώρα που ο M1 ήταν διαθέσιμος μόνο με 8 και 16 GB RAM. Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Apple ετοιμάζει ένα Mac mini με τον M2 Pro, ενώ η εταιρεία ετοιμάζει ακόμα πιο ισχυρά τσιπ. Φαίνεται πως οι πιο ισχυρές εκδόσεις του M2 θα βασιστούν στην τεχνολογία των 3nm.

Επιπλέον, ο Pu υποστηρίζει ότι η Apple ετοιμάζει και ένα νέο iPad με επεξεργαστή που θα βασίζεται σε node 3nm, που με βάση τα παραπάνω μάλλον σημαίνει ότι θα είναι εξοπλισμένο με μία ενισχυμένη έκδοση του M2.