Η NVIDIA μειώνει το κόστος των καρτών γραφικών

NVIDIA ransomware

Αν είστε από αυτούς που περιμένουν πολύ καιρό να αποκτήσουν μια νέα κάρτα γραφικών, η NVIDIA έχει κάποια πολύ καλά νέα για εσάς, αν και τουλάχιστον προς το παρόν δεν είναι δημόσια. Σε τέτοιο βαθμό ώστε, ενώ η κατάσταση έχει ήδη εξομαλυνθεί αρκετά σε σχέση με αυτό που βιώνουμε για μεγάλο μέρος του 2021, οι τιμές είναι πιθανό να συνεχίσουν να πέφτουν και αυτό θα γίνει πιο αισθητό σε λίγες εβδομάδες. Εν ολίγοις: αν περιμένατε, ίσως είναι σωστό να παρατείνετε την αναμονή για μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Wccftech, η NVIDIA φέρεται να είδε το κόστος παραγωγής της να μειώνεται κατά 8% έως 12%, μια μείωση που η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τους κατασκευαστές που ενσωματώνουν τα τσιπ της και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο τι πληρώνουν γι’ αυτά. Και, αν όλα πάνε καλά, αυτή η μείωση του κόστους θα πρέπει, με τη σειρά της, να έχει αντίκτυπο στην τιμή στην οποία οι κάρτες γραφικών της NVIDIA φτάνουν στην αγορά.

Μέχρι τώρα, ο κύριος λόγος για την πτώση των τιμών ήταν η μείωση της ζήτησης, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ακανόνιστη συμπεριφορά των τιμών των κρυπτονομισμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 και μέχρι στιγμής το 2022, σε συνδυασμό με τις ρυθμιστικές κινήσεις, γύρω από τα κρυπτονομίσματα.

Τώρα, φυσικά, το χρονικό πλαίσιο για να φτάσει αυτή η μείωση στην αγορά θα φανεί από το χρόνο που θα χρειαστούν οι κατασκευαστές και οι διανομείς για να εκκαθαρίσουν το τρέχον απόθεμά τους, δηλαδή το απόθεμα που παρήχθη πριν από τη μείωση των τιμών της NVIDIA. Ωστόσο, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα των καρτών είναι ακόμη κάπως περιορισμένη, μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτό θα πρέπει να συμβεί γρήγορα, και σε κάθε περίπτωση πριν από το τέλος Απριλίου.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.