Η κρίση των καρτών γραφικών επιδεινώνεται

Κάρτες γραφικών

Η κρίση των ημιαγωγών δεν πρόκειται να βελτιωθεί, το αντίθετο μάλιστα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολη η παραγωγή τεχνολογικών προϊόντων και οι κάρτες γραφικών δέχονται το μεγαλύτερο βάρος. Τόσο, που ο Δεκέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας.

Ο κλάδος της πληροφορικής έχει σοβαρό πρόβλημα με την τρέχουσα κρίση των ημιαγωγών, καθώς είναι ο κλάδος που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αυτά τα απαραίτητα εξαρτήματα.

Και παρόλο που υπάρχουν αναμονές μηνών για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, στην αγορά που ενδιαφέρει κυρίως τους gamers τα πράγματα εντείνονται με αποτέλεσμα, άμεσα να είναι αδύνατο να αγοράσετε κάρτα γραφικών εάν δεν πληρώσετε το τριπλάσιο της προτεινόμενης τιμής.

Πώς όμως μεταφράζεται αυτή η έλλειψη σε αριθμούς; Μια κινεζική αναφορά αντικατοπτρίζει πόσο μειώθηκαν οι αποστολές γραφικών, άρα και οι πωλήσεις, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, μια εποχή που είναι συνήθως καλή.

Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2021 οι αποστολές καρτών γραφικών μειώθηκαν κατά 19% στην Κίνα. Το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να πουληθούν μόνο 200.000 μονάδες.

Η BoBoardTang μέτρησε τα συνολικά δεδομένα αποστολών όλων των επώνυμων καρτών γραφικών που πωλήθηκαν στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2021, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 20 μονάδων σε σύγκριση με τον Νοέμβριο και περίπου 17% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η έκθεση δεν επισημαίνει μόνο τα συνήθη προβλήματα για τη μείωση της παραγωγής, αλλά επισημαίνει επίσης την πλησιέστερη κινεζική Πρωτοχρονιά καθώς, για άλλη μια φορά, η Κίνα αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα με τον κορωνοϊό.

Η χώρα επιβάλλει πολύ αυστηρές καραντίνες παντού όπου ξεκινά ένα ξέσπασμα , επηρεάζοντας τα εργοστάσια, τη μεταφορά και τη ναυτιλία. Οι ειδικοί λένε ότι το 2022 η κρίση των ημιαγωγών θα τελειώσει, αλλά όντας στα μέσα Ιανουαρίου και κοιτάζοντας τον ορίζοντα, αυτή η ημερομηνία μπορεί να φαίνεται λίγο αισιόδοξη. Ελπίζουμε να έχουν δίκιο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.