Η Intel μας παρουσιάζει την νέα της κάρτα γραφικών Intel ARC

Intel ARC

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά γύρω από την προσπάθεια της Intel να φέρει στην αγορά τις δικές της κάρτες γραφικών, ωστόσο φαίνεται πως πλέον είμαστε πιο κοντά από ποτέ, καθώς η εταιρεία έκανε ήδη το πρώτο της tease για το νέο πόνημά της.

Με ένα σύντομο βίντεο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της Intel στο YouTube, η εταιρεία μας παρουσιάζει την πρώτη της κάρτα γραφικών για σταθερούς υπολογιστές που αναμένεται να τοποθετηθεί στην σειρά Intel ARC A-Series. Όπως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, όχι μόνο θα δούμε την είσοδο της Intel στον χώρο των GPUs, αλλά αναμένουμε περισσότερα μοντέλα από την μπλε εταιρεία και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να μπει και αυτή στην “μάχη” των Nvidia και AMD.

Οι νέες κάρτες Intel ARC θα έρθουν με τη συνοδεία του ARC Controll, που είναι το πρόγραμμα που θα μπορεί ο χρήστης να διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις της κάρτας του. Σε ένα ακόμα σύντομο βίντεο της παρουσίασης του προγράμματος αυτού, φαίνονται ορισμένες στιγμές μέσα στο βίντεο κάποια από τα χαρακτηριστικά μιας “τυχαίας” κάρτας γραφικών. Οι φήμες θέλουν τα χαρακτηριστικά αυτά να ανήκουν στην νέα Intel ARC A780, όπως μάλλον θα είναι το όνομά της. Έτσι, λοιπόν, περιμένουμε να δούμε μια κάρτα που θα έχει χρονισμούς μεταξύ 2200-2250MHz τη στιγμή που η χρήση της αγγίζει το 99%, και μια κατανάλωση που θα ξεπερνάει τα 200W σε ισχύ.

Οι χρονισμοί των ρολογιών της VRAM της κάρτας αναμένεται να είναι κοντά στα 1093MHz, με μια ταχύτητα που θα αγγίζει τα 17.5Gbps. Ενδεικτικά ως προς σύγκριση, η ταχύτητα μιας RTX 3070 από την Nvidia φτάνει τα 14Gbps, ενώ μια αντίστοιχη RX6700 XT από την AMD φτάνει τα 16Gbps. Η μνήμη της κάρτας θα είναι στα 16GB, τεχνολογίας GDDR6 στα 256-bit.

Για την ώρα, καμία από τις παραπάνω πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένη από την Intel, ενώ περιμένουμε σύντομα περισσότερα από την ίδια την εταιρεία για τις κάρτες της. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν θετικά και ίσως καταφέρει η Intel να ενταχθεί εξ αρχής στις επιλογές των καταναλωτών. Οι τελευταίες πληροφορίες για την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας αυτών, θέλουν το Μάιο να είναι ο μήνας που έχει διαλέξει η εταιρεία να φέρει τις κάρτες της στην αγορά.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.