Η Intel δημιουργεί έναν επεξεργαστή που θα φέρει επανάσταση στο mining

Intel

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, με τρομερούς ρυθμούς. Η Intel μπαίνει σε αυτόν τον κόσμο, ανακοινώνοντας ότι εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου τσιπ σχεδιασμένου για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ο επεξεργαστής, που ονομάστηκε «blockchain accelerator» από την ίδια εταιρεία, θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους και δύο εταιρείες έχουν ήδη ανοίξει προπαραγγελίες, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας εξόρυξης Bitcoin, GRIID Infrastructures and Block, που ανήκει στον Jack Dorsey.

Ο Raja Koduri, ανώτερος αντιπρόεδρος της Intel, λέει ότι αναμένει από τις καινοτομίες να παρέχουν έναν blockchain accelerator με απόδοση ανά watt πάνω από 1000 φορές καλύτερη από τις παραδοσιακές GPU εξόρυξης που βασίζονται σε SHA-256, αναφερόμενος στον αλγόριθμο κατακερματισμού που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων.

Η Intel λέει ότι περισσότερες πληροφορίες για τον επεξεργαστή θα είναι διαθέσιμες στο International Solid-State Circuits Conference (ISSCC), το οποίο ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μια παρουσίαση στις 23 Φεβρουαρίου, με τίτλο «A very rich mine: an ASIC for mining ultra-low-voltage, low-energy bitcoin». Τα ASIC είναι τσιπ σχεδιασμένα για μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα και το νέο τσιπ της Intel θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.