Η επόμενη ναυαρχίδα της NVIDIA αναμένεται πολύ ενεργοβόρα

NVIDIA ναυαρχίδα

Με βάση τωρινά δεδομένα, η νέα σειρά της NVIDIA και κυρίως η ναυαρχίδα αυτής, αναμένεται να έχει πολύ υψηλότερες απαιτήσεις σε ενέργεια συγκριτικά με τις κάρτες της σειράς RTX 30. Μάλιστα, λέγεται ότι η RTX 4090 θα έχει διπλάσιες απαιτήσεις από την προκάτοχό της.

Όπως αποκάλυψε ο Greymon55, η νέα σειρά καρτών γραφικών θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο. Με βάση τις πηγές του, οι RTX 4080, 4080Ti και 4090 θα έχουν TGP ίσο με 450, 650 και 850 W αντίστοιχα. Όπως αναφέρει, βέβαια, οι τελικές εκδόσεις ίσως παρουσιάσουν διαφοροποιήσεις, μιας και απέχουμε αρκετά από την κυκλοφορία. Ο έγκυρος kopite7kimi, από την άλλη, κάνει λόγο για 450, 600 και 800 W αντίστοιχα.

Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να κάνουμε παρά με φήμες. Ακόμα και έγκυρες να είναι οι πηγές από τις οποίες προκύπτουν οι ειδήσεις, τα λεγόμενά τους δε θα βασίζονται καν στην τελική μορφή των μοντέλων και ως εκ τούτου δεν μπορούν να θεωρηθούν τελεσίδικα. Όσο για τη νέα ναυαρχίδα της NVIDIA, οι φήμες τη θέλουν να έρχεται με το node 5N της TSMC. Αναμένεται να διαθέτει 18.432 πυρήνες CUDA και μνήμη GDDR6X, ενώ από άποψης επιδόσεων λέγεται ότι θα ξεπερνά κατά πολύ τον προκάτοχό της.