Η Apple ανακοίνωσε τον πανίσχυρο επεξεργαστή M1 Ultra

M1 Ultra

Η Apple ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του event της τον πιο ισχυρό επεξεργαστή που έχει κατασκευάσει ποτέ. Ο λόγος για τον M1 Ultra, που ξεπερνά τα τρία προηγούμενα μοντέλα της σειράς και προορίζεται για τα πιο δυνατά συστήματα της εταιρείας.

Χάρη στην αρχιτεκτονική UltraFusion, η Apple έχει κατορθώσει ουσιαστικά να ενώσει δύο επεξεργαστές M1 Max και να δημιουργήσει ένα πραγματικό τέρας, που αποτελεί δύο φορές τον μέχρι τώρα ισχυρότερο επεξεργαστή της εταιρείας, από κάθε άποψη. Διαθέτει 20 πυρήνες, εκ των οποίων οι 16 επικεντρώνονται σε υψηλές επιδόσεις και οι 4 σε οικονομική λειτουργία, 64 πυρήνες γραφικών, Neural Engine 32 πυρήνων για διεργασίες AI και έως και 128 GB μνήμης RAM. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιδόσεις του είναι τέσσερις φορές υψηλότερες από του απλού M1.

Εκτός αυτού όμως, στην Apple υποστηρίζουν ότι ο νέος M1 Ultra ξεπερνά σε επιδόσεις έναν desktop υπολογιστή 16 πυρήνων, χρησιμοποιώντας 100 W λιγότερα, μαζί με δυνατότητες που μπορούν να συγκριθούν με την καλύτερη κάρτα γραφικών, με ανάγκες χαμηλότερες κατά 200 W. Φυσικά, δε γνωρίζουμε με βάση ποια μοντέλα έχει γίνει η σύγκριση.

Η πρώτη συσκευή την οποία θα κοσμεί ο M1 Ultra θα είναι το νέο Mac Studio, που ανακοίνωσε η Apple κατά το event. Κατά τους επόμενους μήνες είναι πιθανό να τον δούμε και σε περισσότερα desktop συστήματα της εταιρείας.

M1 Ultra