Η AMD αποκαλύπτει CPU της σειράς Dragon με κορυφαίες επιδόσεις για gaming

AMD Dragon

Το γεγονός ότι η AMD έχει γίνει μια από τις κορυφαίες επιλογές για gaming είναι γεγονός, αλλά η εταιρεία θέλει να στοχεύσει ακόμα ψηλότερα με τις νέες CPU για φορητούς υπολογιστές, που ονομάζονται Dragon Range.

Οι νέοι επεξεργαστές της σειράς AMD Ryzen 7000 που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 4 θα έχουν, σύμφωνα με την AMD, “τα περισσότερα Cores, threads και cache που έχουν υπάρξει ποτέ”, με TDP 55 W. Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, οι νέες CPU προορίζονται για φορητούς υπολογιστές πάχους τουλάχιστον 20 mm, σε αντίθεση με τη σειρά Phoenix 35-45W που προορίζεται για λεπτότερα μηχανήματα.

AMD Dragon

Οι επεξεργαστές της σειράς Dragon θα έχουν την κατάληξη “HS”, αλλά παρά το υψηλότερο TDP, σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της AMD Robert Hallock, θα είναι “σημαντικά πιο αποδοτικοί ενεργειακά από άλλους φορητούς υπολογιστές”.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πολλά άλλα προς το παρόν, εκτός από το ότι τα νέα τσιπ αποτελούν μια ευκαιρία για λεπτούς και ελαφρούς φορητούς υπολογιστές gaming με εξαιρετική απόδοση ανά watt. Μην περιμένετε τη νέα σειρά Dragon Range πριν από το 2023, καθώς η νέα αρχιτεκτονική Zen 4 θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος με τη σειρά Raphael για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.