Ο επεξεργαστής Tensor 2 θα βασιστεί στην τεχνολογία 4nm της Samsung

Tensor 2

Ο επόμενος επεξεργαστής της Google, που θα εξοπλίσει τη σειρά Pixel 7, αναμένεται να καλείται Tensor 2. Για την παραγωγή του, η εταιρεία στρέφεται και πάλι στη Samsung.

Σύμφωνα με το Android Authority, η παραγωγή θα βασιστεί στην τεχνολογία των 4nm που προσφέρει ο κορεατικός κολοσσός. Πρόκειται για την ίδια τεχνολογία στην οποία έχει βασιστεί η παραγωγή των Exynos 2200 και Snapdragon 8 Gen 1.

O Tensor 2 θα δει αναβάθμιση στο TPU (Tensor Processing Unit), το οποίο είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του επεξεργαστή με την επεξεργασία ήχου και εικόνας. Έτσι, γίνεται εφικτή η χρήση λειτουργιών όπως το Magic Eraser, η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο μέσω του Live Translate, καθώς και η εξαιρετική επεξεργασία των εικόνων που παρέχει η σειρά Pixel 6.

Με την αναβάθμιση αυτή, θα ήταν ασφαλές να αναμένουμε βελτιώσεις στις παραπάνω λειτουργίες όταν θα κυκλοφορήσει η επόμενη γενιά κινητών της Google. Πράγμα που φαίνεται λογικό αν αναλογιστούμε ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια είδηση σχετικά με αναβάθμιση σε κάποιον άλλο τομέα για τα Pixel 7.