Διέρρευσαν τιμές και διαθεσιμότητα για τις Intel Arc GPU

Intel Arc

Οι κάρτες γραφικών Intel Arc βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και καιρό και πλέον φαίνεται πως η κυκλοφορία τους είναι πιο κοντά από ποτέ. Μία νέα διαρροή του Wccftech αποκάλυψε κάποια από τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και την τιμή και τη διαθεσιμότητά τους.

Οι κάρτες Intel Arc θα χωρίζονται σε τρεις σειρές, τις A3, A5 και A7. Αρχικά, θα κυκλοφορήσουν οι A750, A580 και Α380. Για να έχετε μία εικόνα για τις επιδόσεις τους, στοχεύουν στο να ανταγωνιστούν τις RTX 3060, RTX 3050 και GTX 1650, αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά στις τιμές, οι MSRP των μοντέλων της Intel είναι παρόμοιες, με την Intel A750 να αναμένεται στα $350, τη στιγμή που η MSRP της RTX 3060 είναι στα $330.

Η A580 είναι στα $280 και η A380 στα $150, όπως και η GTX 1650. Φυσικά, οι πραγματικές τιμές των καρτών γραφικών είναι πολύ υψηλότερες από τις MSRP τους τα τελευταία χρόνια, οπότε θα πρέπει να έχουμε υπόψη την κατάσταση και στην περίπτωση των καρτών της Intel.

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα, η Intel δεν έχει δώσει μία ακριβή ημερομηνία στους συνεργάτες της. Οι Intel Arc A750 και A580, ωστόσο, αναμένονται μεταξύ του τέλους του Μαΐου και των αρχών του Ιουνίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες, βέβαια, μπορεί να διαφέρουν για κάθε μοντέλο. Το entry-level μοντέλο, A380, αναμένεται τον Ιούλιο.

Οι τιμές των καρτών φαίνονται αρκετά ανταγωνιστικές, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις επιδόσεις τους. Η παρουσία μίας ακόμα εταιρείας στο χώρο μπορεί να αποδειχθεί σημαντική για τους πελάτες, αφού φέρνει περισσότερο ανταγωνισμό και αποτρέπει πιθανά μονοπώλια. Αρκεί, φυσικά, τα προϊόντα της να ανταποκριθούν.