Αυτός είναι ο πρώτος PCIe 5.0 SSD που έρχεται στην αγορά

PCIe 5.0 SSD

Το πρότυπο PCIe 5.0 κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες σε μητρικές που χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς. Σύντομα θα έρθει και στους επεξεργαστές AMD. Ακόμη και το PCIe 6.0 είναι ήδη υπό ανάπτυξη, αλλά είναι ακόμη χρόνια μακριά.

Το PCIe 5.0 είναι συμβατό με συσκευές που χρησιμοποιούν παλαιότερο πρότυπο και δέχεται όλους τους τύπους εξαρτημάτων και περιφερειακών. Ωστόσο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις κάρτες γραφικών και τον αποθηκευτικό χώρο NVMe SSD. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κάρτες γραφικών PCIe 5.0. Η Samsung ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε έναν SSD με PCIe 5.0, αλλά μόνο για servers. Τώρα έρχεται ο πρώτος SSD για τους καταναλωτές.

Η Teamgroup ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου τον πρώτο PCIe 5.0 SSD που προορίζεται για τους χρήστες και όχι για servers. Το PCIe 5.0 διπλασιάζει τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής του PCIe 4.0.

Αυτός ο PCIe 5.0 SSD αποτελεί μέρος της gaming σειράς T-Force, με μεγέθη έως και 4 TB. Φτάνει μια απίστευτη ταχύτητα ανάγνωσης 13.000 MB/sg και ταχύτητα εγγραφής 12.000 MB/sg , όντας συμβατός με τη μορφή NVME 2.0. Για να σας δώσουμε μια ιδέα, οι ταχύτεροι PCIe 4.0 SSD στην αγορά αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 6.500 MB/s, περίπου το μισό από αυτό.

Η Teamgroup δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες. Διασφαλίζει ότι περιλαμβάνει τη δική του τεχνολογία για τη βελτίωση της σταθερότητας και της απόδοσης, καθώς και ψύκτρες γραφενίου, για τη βελτιστοποίηση της θερμικής απόδοσης.

Οι SSD της Teamgroup, T-Force PCIe 5.0 θα ξεκινήσουν να πωλούνται αυτό το φθινόπωρο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.