Ανακοινώθηκε επίσημα η Nvidia RTX 3090 Ti

RTX 3090 Ti

Η Nvidia RTX 3090 Ti ανακοινώθηκε επίσημα από την ίδια την εταιρεία, νωρίτερα μέσα στην μέρα. Η πανίσχυρη κάρτα γραφικών της πράσινης εταιρείας, ήταν προ των πυλών για αρκετό διάστημα, με πολλές αναφορές γύρω από το όνομά της. Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις της Nvidia, η νέα κάρτα αναμένεται να κυκλοφορήσει από σήμερα κιόλας, στις εκδόσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών, όπως η ASUS, η Colorful, η EVGA, η Gainward, η Galax, η Gigabyte, η INNO3D, η MSI, η Palit, η PNY και η Zotac. Ασφαλώς, θα δούμε την κάρτα και ενσωματωμένη σε πολλά νέα gaming συστήματα που πωλούνται στην αγορά εργοστασιακά έτοιμα.

Σχεδιασμένη, λοιπόν, για τους πιο απαιτητικούς gamers, η Nvidia RTX 3090 Ti έρχεται με 10.752 CUDA πυρήνες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία. Υποστηρίζει 78 RT-TFLOPs ισχύος και η GDDR6X μνήμη της φτάνει τα 24GB, με ταχύτητες που αγγίζουν τα 21Gbps. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών, που αν μη τι άλλο, αναμένεται να ανταπεξέρχεται με άνεση σε όλους τους gaming τίτλους μέχρι σήμερα. Μια τέτοια κάρτα δεν προορίζεται απαραίτητα για τον μέσο καταναλωτή, μιας και η τιμή της σίγουρα θα “ξεφεύγει”. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nvidia, η RTX 3090 Ti είναι κατά 60% πιο ισχυρή στο gaming από την RTX 2080 Ti και 55% ταχύτερη από την TITAN RTX. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα και οι πρώτες αναλύσεις δεν ασπάζονται πλήρως τα λεγόμενα της εταιρείας, καθώς θέτουν την κάρτα χαμηλότερη των προσδοκιών.

RTX 3090 Ti

Η ίδια η Nvidia υποστηρίζει και επισημαίνει πως το νέο της δημιούργημα δεν προορίζεται για τους απλούς gamers. Η νέα κάρτα αφορά ξεκάθαρα σε enthousiasts gamers, που θέλουν να “ξεζουμίσουν” την κάρτα γραφικών τους, για τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στο gaming. Αναλύσεις 4K, Ray Tracing γραφικά, αλλά ακόμα και 8K αναλύσεις με την τεχνολογία Nvidia DLSS, είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την νέα κάρτα. Ασφαλώς, για να μπορέσει κανείς να τα απολαύσει θα πρέπει να έχει πέρα από ένα πολύ ικανό υπολογιστή και μια ανάλογη οθόνη, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο την νέα κάρτα.

Η τιμή της RTX 3090 Ti ανέρχεται στα $1999. Είναι ήδη διαθέσιμη από σήμερα, 29 Μαρτίου 2022, ενώ στο μέλλον αναμένεται να δούμε ενδεχομένως και παραλλαγές αυτής. Δυστυχώς, για την χώρα μας η τιμή αναμένεται ακόμα υψηλότερη, λόγω των φόρων και του εκτελωνισμού.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.