Wateray Speaker: Το ηχείο που πρέπει να γεμίσετε με νερό

Wateray Speaker

Το Wateray Speaker δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει μέχρι σήμερα. Ένα ηχείο με τρίποδο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με νερό. Για ποιο λόγο;

Το άγχος και το στρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την πανδημία, οπότε όλοι αναζητούν νέους τρόπους χαλάρωσης. Η κίνηση του νερού, σε συνδυασμό με τα φώτα και τον ήχο, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Αυτό είναι το Wateray Speaker, το ηχείο που πρέπει να γεμίσετε με νερό. Είναι έργο των σχεδιαστών Jen-Hsiang Chan, Ming-Wei Kang, Yu-Ching Chen και Shou-En Kuo.

Η περίεργη, εξωγήινη σιλουέτα του δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που τραβάει το μάτι. Όλα έχουν νόημα, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο:

Το κέντρο του ηχείου είναι διαφανές, για να εισέρχεται το φως. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα σύνολο προγραμματιζόμενων φώτων LED και ένα μικρό μοτέρ που συντονίζεται με τα ηχεία για να κινείται στο ρυθμό της μελωδίας.

Ο χρήστης πρέπει να γεμίσει ένα διαφανές δοχείο με νερό και να το τοποθετήσει μέσα στο ηχείο. Το μόνο που απομένει είναι να σβήσουμε τα φώτα και να αρχίσουμε τη μουσική.

Το μοτέρ δονείται στο ρυθμό της μουσικής, μετακινώντας το δοχείο νερού. Αυτό δημιουργεί κύματα νερού στο ρυθμό της μουσικής, τα οποία φωτίζονται από τα εσωτερικά φώτα LED.

Αυτός ο μηχανισμός προβάλλει πολύχρωμα, κυματιστά φώτα στην οροφή και τους τοίχους, γεμίζοντας ολόκληρο το δωμάτιο. Από το κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε να αλλάξετε το χρωματικό μοτίβο και το οπτικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, το Wateray Speaker είναι μόνο ένα πρωτότυπο και προς το παρόν οι δημιουργοί του, δεν σχεδιάζουν να το διαθέσουν προς πώληση. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι ένα τέτοιο προϊόν που θα εστιάζει στη χαλάρωση θα ήταν αρκετά επιτυχημένο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.