Το Xbox Cloud Gaming φτάνει στο Steam Deck χάρη σε μια beta του Microsoft Edge

PC Game Pass Steam

Σύμφωνα με το The Verge, η Microsoft δήλωσε μέσω της Missy Quarry, της υπεύθυνης της κοινότητας για τους Microsoft Edge Insiders, ότι συνεργάστηκε με τη Valve για να τρέξει την υπηρεσία Xbox Cloud Gaming στη φορητή κονσόλα Steam Deck μέσω μιας beta έκδοσης του Microsoft Edge.

Οι χρήστες το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να εγκαταστήσουν τη beta έκδοση του Edge και να εκτελέσουν ορισμένες εργασίες γραμμής εντολών (η Microsoft συνιστά τη χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου κατά την εγκατάσταση).

Η Quarry επισημαίνει ότι τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένα με αυτό και ότι αυτό είναι μόνο η αρχή του παιχνιδιού μέσω του προγράμματος περιήγησης Edge, υποδηλώνοντας ότι η εμπειρία που προσφέρεται στους παίκτες μπορεί να βελτιωθεί στο μέλλον.

Η Catherine Gluckstein, επικεφαλής προϊόντος και στρατηγικής για το Xbox Cloud Gaming, ανακοίνωσε επίσης την είδηση μέσω ενός tweet (παρακάτω). Παρόλο που πολλοί τίτλοι του Xbox Game Studios μπορούν να εκτελεστούν εγγενώς στο Steam Deck, η συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass δεν είναι διαθέσιμη στο Steam.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft εργάζεται σκληρά για να υποστηρίξει το Steam Deck, παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα βασίζεται στο Linux: με αυτόν τον τρόπο, η Microsoft ενθαρρύνει τους χρήστες να δοκιμάσουν το πρόγραμμα περιήγησης και άλλα παιχνίδια της, καθώς και να εξασφαλίσει μια αναμφισβήτητη οικονομική απόδοση με τη διεύρυνση του κοινού της συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Valve, Gabe Newell, δήλωσε επίσης ότι είναι ενθουσιασμένος που θα βοηθήσει τη Microsoft να φέρει το Game Pass στο Steam.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.