Το VR headset της Apple προορίζεται για σύντομη χρήση

Apple VR

Η Apple εργάζεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον VR headset, που κατά πάσα πιθανότητα θα κοστολογείται πολύ ψηλά. Ένα από τα χαρακτηριστικά του για το οποίο γνωρίζουμε, είναι ότι προβλέπεται εξαιρετικά ελαφρύ.

Το βάρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός VR headset, αφού το καθιστά κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί για αρκετές ώρες. Το χαρακτηριστικό, λοιπόν, αυτό σε συνδυασμό με το ισχυρό hardware που θα το πλαισιώσει από τη μεριά των συσκευών της Apple, έκαναν αρκετούς να ανυπομονούν να δουν το εν λόγω VR headset. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του  WCCFTech, η Apple δεν προσπαθεί να κάνει το headset κατάλληλο για χρήση αρκετών ωρών. Μπορεί το headset να ζυγίζει μόλις 150 γραμμάρια, αλλά η εταιρεία το προορίζει για διαφορετική χρήση από αυτή για την οποία μας προϊδεάζει το βάρος του.

Η Apple στοχεύει στη δημιουργία συσκευών, κατάλληλων για χρήση για σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος της εταιρείας είναι η σύντομη χρήση των συσκευών της για κάποιο σκοπό και όχι το ατελείωτο scrolling, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο CEO της, Tim Cook. Ο Cook σε δηλώσεις του είχε παρουσιαστεί προβληματισμένος για το γεγονός ότι οι δημιουργίες της εταιρείας του δε χρησιμοποιούνται δημιουργικά.

Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Έχει η Apple σκοπό να θέσει περιορισμούς στη χρήση του VR headset της ή απλά ο τρόπος με τον οποίο θα είναι σχεδιασμένο θα το καθιστά ακατάλληλο για μακρά χρήση; Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, το headset θα κοστολογείται μεταξύ $1000 και $3000. Το να θέτει περιορισμούς στη χρήση του κατά πάσα πιθανότητα θα δυσαρεστήσει πολλούς από όσους είτε θα το αγοράσουν είτε θα ήθελαν να το κάνουν αλλά αποθαρρύνθηκαν από αυτό του το χαρακτηριστικό.

Φυσικά, τα όσα γνωρίζουμε για το headset αυτό δεν επαρκούν για να κάνουμε προβλέψεις και ως εκ τούτου θα ήταν καλό να κάνουμε υπομονή έως ότου γνωρίζουμε περισσότερα.