Το Steam Deck υποστηρίζει τώρα την απευθείας μεταφορά παιχνιδιών από υπολογιστές

Steam Deck

Μια νέα ενημερωμένη έκδοση που εφαρμόζεται στο Steam Deck φέρνει μαζί της μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία για τους χρήστες, ειδικά εκείνους με περιορισμένες συνδέσεις στο διαδίκτυο: τη δυνατότητα απευθείας μεταφοράς παιχνιδιών από PC στο Steam Deck.

Παρόλο που ήταν φυσικά δυνατή η χρήση του λογαριασμού Steam τόσο στον υπολογιστή όσο και στο Steam Deck, δεν ήταν προηγουμένως δυνατή η απευθείας μεταφορά παιχνιδιών από τον υπολογιστή στη συσκευή, γεγονός που ανάγκαζε κάποιον να κατεβάζει εξ ολοκλήρου εκ νέου τίτλους από τη βιβλιοθήκη του στο Deck.

Η λειτουργία άμεσης μεταφοράς είναι προς το παρόν διαθέσιμη στην τελευταία beta στην επιφάνεια εργασίας, αφού τα πρώτα ίχνη της εμφανίστηκαν στον κώδικα ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η ανάγκη να κατεβάζετε εκ νέου παιχνίδια που έχετε στη βιβλιοθήκη σας, εξοικονομώντας χρόνο και δεδομένα.

“Μόλις εγκατασταθεί ένα παιχνίδι σε έναν υπολογιστή, όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές και το Steam Deck μπορούν να εγκαταστήσουν ή να ενημερώσουν το παιχνίδι αυτό μεταφέροντας τα αρχεία απευθείας από τον υπολογιστή προέλευσης”, αναφέρεται στις επίσημες συχνές ερωτήσεις της Valve, οι οποίες καταδεικνύουν πώς η διαδικασία μπορεί να είναι ταχύτερη και λιγότερο επαχθής στην εκτέλεση από ένα εντελώς νέο κατέβασμα.

Φυσικά, αν έχετε ιδιαίτερα γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, η πλήρης λήψη μπορεί να διαρκέσει ακόμη λιγότερο χρόνο από μια τυπική μεταφορά αρχείων, αλλά μάλλον δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Μεταξύ των χαρακτηριστικών που απαιτούνται για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η μεταφορά, η Valve διευκρινίζει ότι ο υπολογιστής πρέπει να έχει τον client Steam σε αδράνεια, δηλαδή χωρίς να τρέχει κανένα παιχνίδι, το παιχνίδι πρέπει να έχει κυκλοφορήσει στο κοινό (όχι προφόρτωση) και να είναι ενημερωμένο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.