Το PS5 έφτασε τα 30 εκατομμύρια μονάδες τον Δεκέμβριο του 2022

PS5

Η Sony ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της CES 2023 ότι έχει πουλήσει 30 εκατομμύρια μονάδες PS5 παγκοσμίως. Τα στοιχεία έχουν υπολογιστεί έως το τέλος Δεκεμβρίου 2022, ο οποίος έγινε επίσης ο καλύτερος μήνας όλων των εποχών από άποψη πωλήσεων.

Τα προηγούμενα στοιχεία έκαναν λόγο για 21,7 εκατομμύρια μονάδες PS5 που πωλήθηκαν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η Sony κατάφερε να πουλήσει λίγο πάνω από 8 εκατομμύρια μονάδες μέσα σε έξι μήνες. Σύμφωνα με φήμες, η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει άλλα 30 εκατομμύρια μονάδες από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024, πουλώντας πρακτικά όσα πούλησε τα δύο πρώτα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία πωλήσεων, ιδίως κατά το πρώτο έτος, περιορίστηκαν σημαντικά από τα προβλήματα παραγωγής. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται, οπότε είναι πιθανό η Sony να τα καταφέρει: όλοι αυτοί οι συλλογισμοί ισχύουν φυσικά αν λάβουμε υπόψη μας τις φήμες, φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση, το PS5 είναι σαφώς μια επιτυχημένη και περιζήτητη κονσόλα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.