Το Nintendo Switch ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις το 2021

Nintendo Switch

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων από το GSD, το Nintendo Switch ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2021. Αυτό σημαίνει ότι η φορητή κονσόλα της Nintendo, ξεπέρασε τις πωλήσεις των ανταγωνιστών της σε πολλές μεγάλες περιοχές πέρυσι, όπως στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, καθώς και την πατρίδα της εταιρείας, την Ιαπωνία.

Τα νέα δεδομένα, που κοινοποιήθηκαν από το GamesIndustry.biz, επιβεβαιώνουν ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του Nintendo Switch μειώθηκαν από έτος σε έτος, ωστόσο η κονσόλα παρέμεινε στην κορυφή, καθώς οι ελλείψεις μετοχών έπληξαν τόσο τα PS5 όσο και τα Xbox Series X και S. Είχε προηγουμένως επιβεβαιωθεί ότι το Switch είχε φτάσει στην κορυφή των charts του 2021 στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα δεδομένα της GSD αποκαλύπτουν επίσης τα 20 κορυφαία παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2021, αν και το γράφημα δεν είναι 100% ακριβές, λόγω του γεγονότος ότι η Nintendo δεν αποκαλύπτει ψηφιακές πωλήσεις για τους τίτλους της που έχουν δημοσιευθεί από μόνοι τους. Μόνο τα φυσικά δεδομένα πωλήσεων είναι γνωστά για όλους τους τίτλους που επισημαίνονται με έναν αστερίσκο παρακάτω. Αν περιλαμβάνονταν και οι ψηφιακές πωλήσεις, είναι πιθανό τα παιχνίδια να ήταν ψηλότερα στην κατάταξη.

2021 Charts

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.