Το Nintendo Switch έχει πλέον ξεπεράσει τις πωλήσεις του Wii

Nintendo Switch

Το Nintendo Switch είχε ένα σχετικά δυνατό εορταστικό τρίμηνο, με 10,67 εκατομμύρια μονάδες να πωλούνται μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, παρά την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών. Αυτό ανεβάζει τις συνολικές πωλήσεις της κονσόλας σε 103,54 εκατομμύρια μονάδες, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάστηκαν λιγότερο από πέντε χρόνια για να ξεπεράσει τα 101,63 εκατομμύρια του Wii.

Οι αποστολές μειώθηκαν σχεδόν οκτώ τοις εκατό σε ετήσια βάση, αλλά η Nintendo επηρεάστηκε σαφώς λιγότερο από τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας σε σχέση με άλλες εταιρείες. Η Sony, για παράδειγμα, ανακοίνωσε χθες ότι πούλησε μόνο 3,9 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5 την ίδια περίοδο. Η Nintendo παρουσίασε επίσης το νέο μοντέλο OLED του Switch το περασμένο τρίμηνο και λέει ότι ξεκίνησε καλά την πορεία του.

Ωστόσο, η Nintendo αναθεώρησε περαιτέρω την πρόβλεψή της για τις αποστολές του Switch κατά ένα εκατομμύριο μονάδες για το οικονομικό έτος. Τώρα αναμένει να πουλήσει 23 εκατομμύρια, λιγότερα από τα 24 εκατομμύρια που προβλεπόταν τον Νοέμβριο, η οποία ήταν ακόμη μια αναθεώρηση προς τα κάτω από 25,5 εκατομμύρια. Η εταιρεία θα χρειαστεί να πουλήσει κάτι παραπάνω από τέσσερα εκατομμύρια μονάδες το τρέχον τρίμηνο για να ανταποκριθεί στη νέα πρόβλεψη.

Όσον αφορά το λογισμικό, τα Pokémon remakes, Brilliant Diamond και Shining Pearl πούλησαν 13,97 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Mario Party Superstars πούλησε 5,43 εκατομμύρια αντίτυπα, το The Legend of Zelda: Skyward Sword HD πούλησε 3,85 εκατομμύρια και το Metroid Dread πούλησε 2,74 εκατομμύρια, που είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για το ιστορικό franchise.

Η Nintendo μόλις κυκλοφόρησε το Pokémon Legends: Arceus, το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων λογισμικού αυτό το τρίμηνο, αλλά ο μόνος άλλος σημαντικός τίτλος που αναμένεται να κυκλοφορήσει, είναι το Kirby and the Forgotten Land τον Μάρτιο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.