Το MacBook Air και ο iMac (M3) θα κυκλοφορήσουν φέτος

iMac

Σύντομα θα δούμε νέα MacBook Air και iMac δεύτερης γενιάς με τον επεξεργαστή M3 της Apple. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από το Bloomberg σε δημοσίευμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Έχει περάσει πολύ λίγος καιρός από τότε που η εταιρεία παρουσίασε συσκευές με τον M2- μόλις πρόσφατα είδαμε τις εκδόσεις M2 Pro και Max και τώρα ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι υπολογιστές στα σκαριά. Ο εταιρεία του Cupertino εργάζεται πάνω σε νέες “οικονομικές” συσκευές (μιλάμε για ένα φορητό υπολογιστή Air και ένα All in One, πιθανότατα 24 ιντσών).

MacBook Air και iMac M3: Τι να περιμένουμε;

Στη συνέχεια μαθαίνουμε από την έκθεση του Mark Gurman ότι αυτό το chipset M3 θα πρέπει να κατασκευαστεί με την διεργασία 3 νανομέτρων της TSMC. Το ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους ή – το αργότερο – για τις αρχές του 2024. Ποιοι υπολογιστές έρχονται με αυτή την τεχνολογία; Μιλάμε για το MacBook Air και το iMac.

Στο παρελθόν είχαμε διαβάσει ότι ο Air θα κυκλοφορούσε στην αγορά σε δύο εκδόσεις: μια 13 ιντσών και μια 15 ιντσών. Δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτή τη δεύτερη έκδοση, εν μέρει επειδή έχουμε διαβάσει αρκετές αντικρουόμενες διαρροές. Σε σχετικές ειδήσεις, η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ξεκίνησε την παραγωγή τσιπ 3 νανομέτρων στα τέλη Δεκεμβρίου. Αυτή η αρχιτεκτονική λύση θα βελτιώσει την ταχύτητα των επεξεργαστών επόμενης γενιάς κατά 15% και θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 30%. Τελικά, φαίνεται ότι η εταιρεία κατασκευής τσιπ θα ανοίξει θυγατρική στις ΗΠΑ το 2026.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.