Το iPad Pro 2022 θα είναι εξοπλισμένο με τον M2 των 3nm

iPad Pro 2022

Τον Ιανουάριο, ένας tipster ονόματι @dylandkt είχε πει πως ανέμενε το iPad Pro 2022 να καταφθάσει όντας εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή M2, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Πρόκειται για το διάδοχο του M1, και θα είναι βασισμένο στο node των 3nm.

Πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε τον τελευταίο επεξεργαστή της σειράς M1. Ο λόγος για τον M1 Ultra, που αποτελεί την κορωνίδα της σειράς που δημιούργησε η Apple, προκειμένου να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της Intel στα Mac. Το iPad Pro του 2021 είναι εξοπλισμένο με τον M1 και αν εκείνο του 2022 διαθέτει τον M2, θα πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα πανίσχυρο tablet. Το σενάριο αυτό, μάλιστα, φαίνεται πέρα για πέρα υπαρκτό.

Σύμφωνα με το The Verge, κατά τη διάρκεια ενός Q&A του Bloomberg αναφέρθηκε ότι η ναυαρχίδα των iPad αναμένεται το Φθινόπωρο, με υποστήριξη του MagSafe της Apple και τον επεξεργαστή M2. Το iPad Pro έχει να δει μεγάλη αναβάθμιση από το 2018, όταν το Lightning Port αντικαταστάθηκε από USB-C και το TouchID από FaceID. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Gurman του Bloomberg είχε προβλέψει πέρυσι ότι το iPad Pro του 2022 θα έχει ασύρματη φόρτιση και γυάλινο πίσω μέρος.

Σχετικά με τον M2, σύμφωνα με τον Gurman θα έχει οκτώ πυρήνες και θα έχει λίγο υψηλότερες επιδόσεις από τον M1. Αν πράγματι είναι βασισμένος στο node των 3nm, μπορούμε να περιμένουμε καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, που θα οδηγήσει και σε βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας για τη συσκευή.