Το iPad Air 5 έρχεται την Άνοιξη του 2022

iPad Air 5

Δύο περίπου χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPad Air 4, πρόσφατες αναφορές μιλούν για κυκλοφορία του νέου iPad Air 5 την άνοιξη του 2022. Παράλληλα, αναφέρονται πολλά από τα χαρακτηριστικά του.

Σύμφωνα με μια πηγή στην Κίνα που θεωρείται αξιόπιστη, το iPad Air 5 θα είναι περίπου ίδιο εξωτερικά με τον προκάτοχό του. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε μικρότερα bezels, αλλά όχι Face ID. Το power button θα βρίσκεται στο πλάι, με ενσωματωμένο Touch ID. Η διατήρηση του ίδιου “σασί” για τη συσκευή θα επιτρέψει στην Apple να επιταχύνει την παραγωγή, με μικρότερα κόστη, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι και πιο προσιτή η τιμή του.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το νέο iPad Air 5 θα έρθει με υποστήριξη 5G, κάτι που πραγματικά έλλειψε από τον προκάτοχό του, ειδικά από τη στιγμή που το είδαμε μέχρι και στο iPad mini 6. Στο εσωτερικό του αναμένεται να έχει τον A15 Bionic, γεγονός που σίγουρα αποτελεί αναβάθμιση από τον -επίσης εξαιρετικό- A14 Bionic. Τέλος, αναφέρεται ότι μια αναβαθμισμένη selfie κάμερα, ultrawide με ανάλυση 12 MP και υποστήριξη Center Stage, θα προστεθεί. Όσο για την πίσω κάμερα, φαίνεται πως θα παραμείνει ίδια, με έναν αισθητήρα.

Να σημειώσουμε ότι θεωρείται αρκετά πιθανό την ίδια περίοδο να αποκαλυφθεί και το 2022 iPhone SE. Ακόμα και έτσι, δεν είναι βέβαιο πως η Apple θα προβεί στη διοργάνωση ολόκληρου event για τις συσκευές της αυτές. Φυσικά, αν μαθευτεί ότι θα έχει event την Άνοιξη, θα ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε.