Το επόμενο iPad θα διαθέτει OLED οθόνη της Samsung

iPad

Οι συσκευές της Apple καταφέρνουν πάντα να προσελκύουν υπερβολική προσοχή και η εταιρεία από το Cupertino τείνει να κρατάει τα χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών κρυφά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν διαρροές.

Πριν από λίγες ώρες η Apple ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μια εκδήλωση αργότερα αυτό το μήνα. Αναμένονται πολλά από αυτή την παρουσίαση. Φυσικά, το λογικό θα ήταν να μειώσετε τις προσδοκίες σας, ώστε να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Αλλά αυτό που συνέβη μετά από αυτή την ανακοίνωση είναι ότι εμφανίστηκε μια άλλη είδηση.

Οι διαρροές και οι φήμες μιλούν για μια συνεργασία μεταξύ της Samsung και της Apple. Αυτή η συνεργασία θα συνεπαγόταν μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στις συσκευές της Apple. Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι θα υπάρξει μια δραστική αλλαγή στις τεχνολογίες των οθονών.

Η Apple μπορεί να είναι έτοιμη να κάνει το άλμα προς τις OLED οθόνες στους φορητούς υπολογιστές της, όπως το MacBook Pro, αλλά και στα τάμπλετ επόμενης γενιάς, όπως τα iPad Pro.

Η Apple δεν είναι καινούργια στις οθόνες OLED, καθώς κινητά τηλέφωνα όπως το iPhone 13 Pro και το iPhone 13 Pro Max διαθέτουν αυτό το είδος πάνελ. Αλλά η μεταφορά αυτών των οθονών σε μεγαλύτερες συσκευές, όπως ένα ταμπλετ ή ένας φορητός υπολογιστής, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τόσο οι οθόνες MacBook Pro όσο και οι οθόνες iPad Pro διαθέτουν τεχνολογία MiniLED που έχει λειτουργήσει πολύ καλά και προσφέρει ένα καλό επίπεδο φωτεινότητας, καθιστώντας αυτό το άλμα στην OLED όχι τόσο θεαματικό.

Δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε μέχρι την αποκάλυψη της συσκευής για να μάθουμε αν η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει πάνελ OLED σε ένα ευρύ φάσμα των συσκευών της.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.