Το Developer Kit του Xbox Series X διαθέτει μνήμη GDDR6 40 GB

Developer Kit

Ένα Developer Kit του Xbox Series X εμφανίστηκε από τον youtuber τεχνολογίας Gamers Nexus, ο οποίος κατάφερε να αγοράσει ένα τέτοιο kit. Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για μια ειδική έκδοση της κονσόλας που χρησιμοποιούν τα studio για την ανάπτυξη παιχνιδιών.

Είναι ασυνήθιστο τέτοιες εκδόσεις να φτάνουν στο ευρύ κοινό. Μπορείτε να τα βρείτε σε ιστότοπους όπως το eBay, αλλά είναι αρκετά ακριβά. Επιπλέον, είναι συνήθως αποκλεισμένα για την αναπαραγωγή παιχνιδιών, όπως το μοντέλο που αγόρασε ο youtuber, επειδή παραβιάζουν τη συμφωνία άδειας χρήσης EULA και η Microsoft τα κάνει ban μόλις συνδεθούν στο διαδίκτυο. Αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα ειδικά μοντέλα.

Το Developer Kit, γνωστό ως XDK, μοιάζει πολύ με του Xbox One X (Project Scorpio). Προηγούμενες φήμες υποστήριζαν ότι η Microsoft χρησιμοποίησε αυτό το σχέδιο για να αποφύγει τις διαρροές πριν από την επίσημη ανακοίνωση το 2020.

Περιλαμβάνει την APU της AMD με την κωδική ονομασία “Scarlett“, με μια CPU αρχιτεκτονικής AMD Zen2 8 πυρήνων και μια μονάδα επεξεργασίας γραφικών RDNA “Navi” με 56 υπολογιστικές μονάδες. Οι προδιαγραφές είναι πιθανό να είναι κοινές τόσο για τις εκδόσεις ανάπτυξης όσο και για τις εμπορικές εκδόσεις, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές στις συχνότητες λειτουργίας.

Η μεγάλη αλλαγή προέρχεται από την εγκατεστημένη μνήμη, καθώς διαθέτει 40GB, πολύ περισσότερα από τα 16GB της έκδοσης λιανικής. Η μνήμη κατασκευάζεται από τη Samsung και είναι τύπου GDDR6 14Gbps. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν είναι χωρισμένο όπως στην έκδοση λιανικής, η οποία έχει τρεις ομάδες που διατίθενται για το λειτουργικό σύστημα, τη μνήμη συστήματος και τα γραφικά, τα οποία καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος του συνόλου, 10GB στην έκδοση που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Αν και αυτό το ποσό μνήμης είναι υπερθετικό, πρέπει να πούμε ότι είναι συνηθισμένο στα Developer Kit για debugging, ανάλυση δεδομένων διαγραμμάτων ή λεπτομερή καταγραφή. Οι προγραμματιστές χρειάζονται επίσης περισσότερη μνήμη για να αποσυμπιέζουν τα builds των παιχνιδιών και να μην υπερφορτώνουν άλλους πόρους του μηχανήματος για αυτές τις εργασίες.

Ενδιαφέρον, αν και είναι πιθανό ότι η Microsoft έχει ήδη παραδώσει νέες γενιές αυτών των kit λαμβάνοντας υπόψη τις φημολογούμενες δοκιμές με μια νέα APU που θα βελτιώσει την απόδοση και την αποδοτικότητα ισχύος.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.