Το Apple Watch θα μπορούσε να απαγορευτεί στις ΗΠΑ

Apple Watch Series 7

Το Apple Watch θα μπορούσε να απαγορευτεί στις ΗΠΑ λόγω της ειδικής λειτουργίας του. Αλλά γιατί συζητείται αυτό σήμερα; Φαίνεται ότι ένα χαρακτηριστικό των φορητών συσκευών της Apple παραβιάζει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Εάν αυτό ισχύει, θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις ρολογιών στην τοπική εγχώρια αγορά.

Η Apple αντιμετωπίζει μια νομική διαμάχη σχετικά με την τεχνολογία στο smartwatch της. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια περίπτωση. Η νέα μάχη έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες και έχει στο στόχαστρό της την Apple. Αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα, η εταιρεία μπορεί να αναγκαστεί να αποσύρει τα ρολόγια από την αγορά ή να σταματήσει την πώληση των μοντέλων στις ΗΠΑ.

Μαθαίνουμε ότι η εταιρεία έχει μηνυθεί από την Masimo, μια εταιρεία που κατασκευάζει συσκευές για ιατρική χρήση. Η εταιρεία μήνυσε την Apple για τη χρήση πέντε διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τα παλμικά της οξύμετρα. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του επιπέδου οξυγόνου στο αίμα στο Apple Watch και βρίσκεται στις συσκευές από το 2020.

Σχετικά με αυτό, χθες ένας δικαστής της αμερικανικής ITC (Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου) αποφάσισε ότι η Apple παραβίασε μία από τις πατέντες παλμικού οξύμετρου της μάρκας που υπέβαλε την αγωγή. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν παραβίασε τις άλλες τέσσερις. Τώρα η αμερικανική ITC πρέπει να αποφασίσει αν θα απαγορεύσει την κυκλοφορία του Apple Watch στην αγορά, αν και η απαγόρευση μπορεί να ισχύει μόνο για τις συσκευές που διαθέτουν τη λειτουργία παρακολούθησης του επιπέδου οξυγόνου: Apple Watch Series 6, 7, 8. Ακόμη και το Watch Ultra θα μπορούσε να απαγορευτεί.

Παραθέτουμε τα λόγια του CEO της Masimo, Joe Kiani:

Χαιρόμαστε που ο δικαστής αναγνώρισε την παραβίαση της τεχνολογίας παλμικής οξυμετρίας της Masimo από την Apple και έκανε αυτό το κρίσιμο πρώτο βήμα προς τη δικαίωση. Η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην αγορά.

Παρομοίως, η Apple έχει παραβιάσει τεχνολογίες άλλων εταιρειών και πιστεύουμε ότι η σημερινή απόφαση εκθέτει την Apple ως μια εταιρεία που παίρνει τις καινοτομίες άλλων εταιρειών και τις επανασυσκευάζει.

Η Apple γνωρίζει την κατάσταση και απάντησε:

Διαφωνούμε με σεβασμό με τη σημερινή απόφαση και προσβλέπουμε σε πλήρη επανεξέταση από την Επιτροπή.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.