Το απλό Galaxy Tab S8 δε θα έχει τεχνολογία AMOLED

Galaxy Tab S8 AMOLED

Η Samsung στην παρούσα φάση είναι η μοναδική εταιρεία που δίνει βάρος στην παραγωγή ακριβώς Android tablets. Κατά το αυριανό Unpacked Event (9 Φεβρουαρίου) αναμένεται να ανακοινώσει τη σειρά Galaxy Tab S8, που θα αποτελείται από τρία μοντέλα και σήμερα μάθαμε ότι το πιο απλό από τα τρία μοντέλα δε θα διαθέτει οθόνη AMOLED.

Το εν λόγω tablet θα έχει οθόνη 11 ιντσών, τεχνολογίας TFT και ανάλυσης 2560 x 1600. Αρχικά θεωρούταν βέβαιο πως θα έρθει με οθόνη AMOLED, όπως και τα δύο ακριβότερα μοντέλα, αφού αυτήν την τακτική είχε ακολουθήσει η εταιρεία στη σειρά Galaxy Tab S7. Η ανάλυσή του φαίνεται αρκετά υψηλή για το μέγεθος της οθόνης του, οπότε θα ήταν χρήσιμο να υποστηριχθεί από την κατάλληλη ποιότητα στην απόδοση των χρωμάτων και επαρκή φωτεινότητα.

Σε ό,τι αφορά στις οθόνες των άλλων δύο μοντέλων, Galaxy Tab S8+ και Galaxy Tab S8 Ultra, αυτές αναμένεται να καταφθάσουν με υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας, βελτιωμένη ποιότητα χρωμάτων, πιο βαθιά μαύρα και συνολικά καλύτερη ποιότητα στον τομέα αυτό. Αυτό που φαίνεται πως οδήγησε τη Samsung στην απόφαση να εξοπλίσει με διαφορετικό panel το απλό της μοντέλο, είναι το κόστος. Είναι σαφές πως οι οθόνες TFT είναι φθηνότερες από τις AMOLED και ως εκ τούτου η εταιρεία χαμηλώνει τα έξοδά της και ίσως και να μπορέσει να κάνει πιο ανταγωνιστική την τιμή του απλού της μοντέλου.

Αυτό που είναι κοινό και για τα τρία μοντέλα της σειράς είναι η παρουσία του S Pen, με την υποστήριξη μάλιστα να παρουσιάζεται αναβαθμισμένη. Συγκεκριμένα, η ταχύτητα απόκρισης πέφτει από τα 26 ms που ήταν στο Galaxy Tab S7, στα 9ms, μια διαφορά που δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα.

Κατά τη διάρκεια του event αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά των συσκευών, όπως για παράδειγμα ο ρυθμός ανανέωσης των οθονών τους, καθώς και άλλα χαρακτηριστικά που ίσως μοιραστεί η Samsung.