Το Android 12L έρχεται επίσης στο Raspberry P i4

Raspberry Pi 4

Πριν από μερικές εβδομάδες, κυκλοφόρησε η σταθερή έκδοση του Android 12L, του λειτουργικού συστήματος της Google που έχει σχεδιαστεί για συσκευές με αναδιπλούμενη ή μεγάλη οθόνη. Ένας προγραμματιστής κατάφερε να δημιουργήσει ένα build του Android 12L για το Raspberry Pi 4.

Το Android 12L στο Raspberry Pi (η ROM μπορεί να εγκατασταθεί στο Raspberry Pi 4 Model B και στο Raspberry Pi 400) λειτουργεί ακριβώς όπως σε οποιοδήποτε smartphone ή tablet, αλλά προφανώς έχει περισσότερα προβλήματα, καθώς πρόκειται για ανεπίσημη έκδοση: προς το παρόν δεν υποστηρίζει hardware acceleration για την αποκωδικοποίηση βίντεο και οι μονάδες του Raspberry, όπως η κάμερα, δεν φαίνεται να λειτουργούν.

Δεδομένης της φύσης του Raspberry, οι δυνατότητες αυτής της ROM είναι τεράστιες: κάποιος θα μπορούσε ακόμη και να δοκιμάσει την κατασκευή ενός αυτοσχέδιου tablet. Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε μια bootable microSD με το firmware Android 12L (και μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε εφαρμογές της Google). Περισσότερες λεπτομέρειες στο επίσημο link του XDA που είναι αφιερωμένο στο έργο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.