Τέλος η παραγωγή του iPod μετά από 20 χρόνια

iPod

Τίτλοι τέλους στην παραγωγή του iPod Touch, του μοναδικού μοντέλου της σειράς των φορητών music player της Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις θα συνεχιστούν, έως ότου τελειώσουν τα αποθέματα.

Με το τέλος της παραγωγής του iPod, σηματοδοτείται το τέλος μίας εποχής, αν και η Apple αναφέρει ότι το πνεύμα του φορητού player ζει σε όσες συσκευές παίζουν μουσική, όπως τα iPhone, iPad και HomePod Mini. Το πρώτο μοντέλο ανακοινώθηκε πριν από 20 χρόνια, με την εταιρεία να παράγει συσκευές που λειτουργούσαν αποκλειστικά για μουσική έως το 2017, όταν διακόπηκαν τα iPod Nano και Shuffle. Όσο για το Touch, έχει σαφώς περισσότερες δυνατότητες, εξυπηρετώντας όσους θα ήθελαν ένα iPhone, χωρίς τις λειτουργίες του τηλεφώνου.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετά άτομα που χρησιμοποιούν τη συσκευή ακόμη και σήμερα και η αλήθεια είναι ότι φέρνει ένα αίσθημα νοσταλγίας. Ωστόσο, ήταν σαφές εδώ και αρκετό καιρό ότι το προϊόν όδευε προς το τέλος του, με το πιο πρόσφατο μοντέλο να έρχεται το 2019. Όπως και να έχει, η Apple είναι υποχρεωμένη ως εταιρεία να δώσει βάσει στο συμφέρον της, με τα κινητά να διαδέχονται όλα τα φορητά music player, καθώς μπορούν να επιτελέσουν όλες τους τις λειτουργίες και με το παραπάνω.

Η αλήθεια είναι ότι η Apple προσπάθησε και πέτυχε να προωθήσει επιτυχημένα το iPhone, χωρίς να “κανιβαλίσει” το iPod, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tony Fadell, ένας εκ των προγραμματιστών του πρώτου μοντέλου του player.