Σημαντική πτώση στη ζήτηση των AirPods 3

AirPods 3

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τα AirPods 3 τον περασμένο Οκτώβριο, δίνοντας συνέχεια στη σειρά που ξεκίνησε με τα πρώτα AirPods. Η συνέχεια στα πρώτα mainstream true wireless earbuds θα υπέθετε κανείς ότι θα ήταν πολύ επιτυχημένη, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Σύμφωνα με τον πασίγνωστο για θέματα Apple αναλυτή, Ming-Chi Kuo, τα AirPods 3 ήταν μέρος μιας αποτυχημένης στρατηγικής από πλευράς Apple. Η ζήτηση για αυτά είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τους προκατόχους τους, με την εταιρεία να έχει μειώσει τις παραγγελίες που αφορούν στην παραγωγή τους, από τους συνεργάτες της. Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες είναι μειωμένες κατά 30%, για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Είναι πιθανό η εταιρεία να διακόψει την παραγωγή των AirPods Pro αμέσως μετά την κυκλοφορία των AirPods Pro 2, προκειμένου να αποφύγει παρόμοιες καταστάσεις. Τα AirPods 2 παραμένουν διαθέσιμα μετά την κυκλοφορία των διαδόχων τους και φυσικά είναι πιο φθηνά, με όσους επιθυμούν πιο Premium προϊόν να πηγαίνουν κατευθείαν στα “Pro”, παρακάμπτοντας τα AirPods 3, αφού εκείνα διαθέτουν in-ear fit και active noise cancelation.

Μένει να δούμε σε τι βαθμό αληθεύουν τα παραπάνω και πώς θα επηρεαστεί η στρατηγική της εταιρείας στο εξής, έπειτα από τη διαφαινόμενη αποτυχία των πιο πρόσφατων AirPods.