Πατέντα μας δείχνει ένα πιθανό Apple HealthTag

Apple HealthTag

Ένα Apple AirTag που, αντί να είναι χρήσιμο για την εύρεση αντικειμένων, είναι κατάλληλο για την παρακολούθηση του αθλητισμού και της υγείας του χρήστη, είναι η ιδέα πίσω από μια νέα πατέντα της Apple. Υπό το πρίσμα αυτού και όσων ακολουθούν, θα καταλάβετε ότι η ονομασία Apple HealthTag δεν θα πρέπει να ακούγεται τόσο παράξενη.

Σύμφωνα με το PatentlyApple, η εν λόγω αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας αφορά μια φορητή συσκευή που μπορεί να εξετάζει τόσο παραμέτρους που σχετίζονται με την υγεία όσο και με τον αθλητισμό.

Apple HealthTag

Αυτό που ονομάζουν Apple HealthTag θα ήταν επομένως μια συσκευή που θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου, ας φανταστούμε ένα iPhone ή ένα Apple Watch και να φοριέται μέσω μαγνητών, κλιπ ή αυτοκόλλητων. Ανάλογα με την περίπτωση, θα μπορούσε επομένως να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τη στάση του σώματος ή την έκθεση στο φως, ή ακόμη και για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με αθλητικές δραστηριότητες όπως τρέξιμο, ποδηλασία, περπάτημα κλπ.

Οι πληροφορίες που θα μπορούσαν να συλλέγουν τα Apple HealthTag θα κυμαίνονταν από δεδομένα καρδιακού ρυθμού και σακχάρου στο αίμα έως την αρτηριακή πίεση και τον αναπνευστικό ρυθμό. Κατά πάσα πιθανότητα, κάθε Tag θα διαθέτει ένα συγκεκριμένο σύνολο αισθητήρων ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται και αναμένουμε ότι θα διαχειρίζεται από συγκεκριμένο λογισμικό για το iPhone και το Apple Watch.

Είναι νωρίς για οποιεσδήποτε σκέψεις, αλλά δεδομένου του ανανεωμένου ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης, δεν θα ήταν έκπληξη να βρεθεί η Apple να ασχολείται με κάτι τέτοιο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.