Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός του PlayStation VR2

PlayStation VR2

Σε μια ανάρτηση στο επίσημο Blog, το τμήμα ψυχαγωγίας της Sony αποκαλύπτει επιτέλους πώς θα είναι το PlayStation VR2. Ο σχεδιασμός του PlayStation VR2, όπως εξηγεί η Sony, είναι εμπνευσμένος από το χαρακτηριστικό σχήμα και χρώμα του PS5, με σκοπό να θυμίζει το στυλ της κονσόλας, αλλά και με γνώμονα την εργονομία.

Για το λόγο αυτό, η Sony έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες δοκιμές και σε βάθος μελέτες προκειμένου να κατασκευάσει ένα headset όσο το δυνατόν πιο άνετο για να το φοράτε ακόμη περισσότερες ώρες, χρησιμοποιώντας επίσης την εμπειρία που αποκτήθηκε με το πρώτο PlayStation VR.

PlayStation VR2

Η ρύθμιση της απόστασης από τους φακούς και η παρουσία της υποδοχής για τη χρήση ακουστικών παραμένουν, συνεχίζοντας έτσι την πορεία που είχε ήδη ακολουθήσει το προηγούμενο μοντέλο. Το PlayStation VR2 διαθέτει έναν τροχό ρύθμισης του φακού, ώστε να μπορεί να ελέγχεται η ενδοφθάλμια απόσταση, η οποία αλλάζει από χρήστη σε χρήστη, καθώς και ελαφρύτερο σχεδιασμό για να μειωθεί το βάρος και να στέκεται πιο άνετα στο κεφάλι. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η ύπαρξη feedback, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω την εμβύθιση στα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας.

Μεταξύ των πιο σημαντικών νέων χαρακτηριστικών, ο σχεδιαστής Yujin Morisawa υπογραμμίζει την παρουσία ενός νέου συστήματος εξαερισμού που επιτρέπει βελτιωμένο εξαερισμό στο εσωτερικό του headset: στο πάνω και μπροστινό μέρος, οι σχεδιαστές έχουν τοποθετήσει ένα σύστημα εξαερισμού που επιτρέπει καλύτερη ροή αέρα στο εσωτερικό του, το οποίο θα πρέπει να αποτρέψει προβλήματα υπερθέρμανσης και του θολώματος των φακών.

Σύμφωνα με τη Sony, τα πρώτα κιτ για το PS VR2 βρίσκονται ήδη στα χέρια των προγραμματιστών, οπότε φανταζόμαστε ότι η συσκευή θα φτάσει στην αγορά σύντομα. Η ελπίδα είναι ότι όταν κυκλοφορήσει το VR2, η κονσόλα της Sony θα είναι πιο εύκολο να βρεθεί στην αγορά.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.