Όλα τα προϊόντα Xbox θα είναι 100% ανακυκλώσιμα εντός 8 ετών

Xbox

Η Microsoft έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, τόσο με προϊόντα που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά όσο και με τη δήλωση της πρόθεσής της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν μέχρι το 2030. Τώρα η εταιρεία δήλωσε ότι οι προσπάθειές της αφορούν και τις κονσόλες Xbox, οι οποίες εξακολουθούν να διαθέτουν ένα σύστημα εξοικονόμησης της ενέργειας για τον έλεγχο της ενεργειακής τους κατανάλωσης. Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, καταναλώνει 20 φορές λιγότερη ενέργεια και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αναβαθμίσεις.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι κονσόλες Series S και τα χειριστήρια του Xbox Design Lab, ήταν τα πρώτα προϊόντα που κατασκευάστηκαν με εξαρτήματα από ανακυκλωμένη ρητίνη (PCR), σε ποσοστό 28% και 25% αντίστοιχα. Τώρα η εταιρεία δήλωσε ότι τα προϊόντα Xbox θα είναι 100% ανακυκλώσιμα μέχρι το 2030 και οι κονσόλες Xbox Series X|S έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι είναι 97% ανακυκλώσιμες σύμφωνα με τις αξιολογήσεις.

Η δέσμευση για το περιβάλλον περιλαμβάνει ήδη την αύξηση του ποσοστού των ρητινών από ανακυκλωμένα υλικά σύντομα (Μάιος 2022) και ακόμη και την αλλαγή του υλικού των φυσικών δωροκαρτών, που τώρα είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, σε χαρτόνι.

Οι κινήσεις της Microsoft δείχνουν πώς η βιωσιμότητα έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα για τις μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο και η εταιρεία έχει επίσης παροτρύνει όλους τους φορείς του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιστών και των χρηστών, να συνεργαστούν για να επιτύχουν μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.