Οι ελλείψεις του PS5 θα μειωθούν και οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν το PS4 μέχρι το 2024

PS5

Οι ελλείψεις hardware σε όλο τον κόσμο έχουν επηρεάσει τις βιομηχανίες όλων των ειδών. Οι χρήστες PC επλήγησαν ιδιαίτερα από τις ελλείψεις εξαρτημάτων, οι οποίες επηρέασαν επίσης την κατασκευή κονσολών. Η τελευταία κονσόλα της Sony, το PlayStation 5, ήταν δύσκολο να βρεθεί και αυτό δεν φαίνεται πιθανό να ομαλοποιηθεί μέχρι το 2024 περίπου.

Στην πρόσφατη οικονομική παρουσίαση της Sony, η εταιρεία αναγνώρισε τα προβλήματα με την προμήθεια όσον αφορά τις πωλήσεις του PS5. Η παρουσίαση περιελάμβανε μια διαφάνεια που έδειχνε τις συγκριτικές πωλήσεις για τις κονσόλες PS4 και PS5. Ενώ το PS5 ξεπέρασε τις πωλήσεις του παλαιότερου PS4 τον πρώτο χρόνο, έμεινε πίσω τον επόμενο χρόνο λόγω των περιορισμών στην προμήθεια. Η Sony αύξησε επίσης την παραγωγή του PS4 λόγω των ελλείψεων, γεγονός που πιθανώς βοήθησε.

Το γράφημα συνεχίζει να δείχνει τις προβλέψεις της Sony για το τρίτο έτος, κατά το οποίο ελπίζει να καλύψει το χάσμα μεταξύ των πωλήσεων του PS4 και του PS5. Αυτό σημαίνει ότι η Sony δεν αναμένει ότι το PlayStation 5 θα επανέλθει στην πρώτη θέση των πωλήσεων των κονσολών της εταιρείας μέχρι το 2024.

Τόσο το Covid, όσο και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αναφέρθηκαν ως συνεχή εμπόδια στην αύξηση της προσφοράς, οπότε η τρέχουσα στρατηγική της Sony περιλαμβάνει την προμήθεια από πολλούς διαφορετικούς προμηθευτές. Δεδομένου ότι τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τις πωλήσεις της Sony φαίνεται να αφορούν την προσφορά και όχι τη ζήτηση, είναι λογικό η εταιρεία να κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει αυτό το κενό.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.