Οι ελλείψεις του PS5 οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγής του PS4

PS4

Με την παγκόσμια έλλειψη σε chips να έχει γίνει πλέον νόρμα, το PlayStation 5 αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κατάστασης. Μάλιστα, λέγεται ότι εξαιτίας όλων αυτών η Sony αύξησε την παραγωγή του PS4, ώστε να γεμίσει το κενό που δημιουργείται στο οικοσύστημα του PlayStation.

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Sony έχει ενημερώσει του συνεργάτες της ότι πρόκειται να συνεχίσει να παράγει κονσόλες PS4 για όλο το 2022, παρότι τα αρχικά της πλάνα ήταν να σταματήσει στα τέλη του 2021. Η κίνηση αυτή θα φέρει περίπου ένα εκατομμύριο κονσόλες, για να αναπληρώσουν, στο βαθμό που γίνεται, την έλλειψη σε PS5. Για την κατάσταση φυσικά δεν ευθύνεται ο ιαπωνικός κολοσσός, αφού η έλλειψη είναι παγκόσμια και έχει επηρεάσει μέχρι και τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο λόγος που έγινε αυτή η κίνηση εξηγήθηκε από ένα στέλεχος της Sony που παρέμεινε ανώνυμο. Η εταιρεία θέλει να κρατήσει όσο περισσότερους gamers στο οικοσύστημα του PlayStation. Με άλλα λόγια ελπίζει ότι ένα μέρος όσων δεν μπορούν να αποκτήσουν PS5 λόγω της κατάστασης, θα συμβιβαστούν, προσωρινά έστω, με ένα PS4. Στο μεταξύ, η αύξηση της παραγωγής δίνει στη Sony τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί καλύτερες τιμές με τους συνεργάτες της, γεγονός που ενδεχομένως να κάνει και την τιμή της κονσόλας πιο ανταγωνιστική.

Από την πλευρά της η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την παραγωγή για το 2022, αλλά διέψευσε ότι είχε σκοπό να τη σταματήσει στο τέλος του 2021. Η δήλωση του εκπροσώπου της είναι χαρακτηριστική και αναφέρει ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες σε πωλήσεις κονσόλες στην ιστορία και πάντα υπάρχει μετάβαση μεταξύ των γενεών. Για όσους παρακολουθούν την ιστορία πάντως, το γεγονός ότι αυξάνεται η παραγωγή της κονσόλας προηγούμενης γενιάς και μάλιστα για όλο το έτος που μόλις πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε, δεν αποτελεί και την πιο ενθαρρυντική ένδειξη.