Οι χρήστες του Xbox μπορούν τώρα να κάνουν streaming στο Twitch από την κονσόλα τους

Xbox

Μετά από πολύμηνη αναμονή, η Microsoft επιτέλους υλοποιεί την υπόσχεσή της να βελτιώσει το streaming παιχνιδιών από τις κονσόλες Xbox, επιτρέποντας στους χρήστες των Xbox Series X και S να κάνουν streaming στο Twitch απευθείας από την κονσόλας τους.

Αλλά η πιο συναρπαστική πτυχή αυτής της λειτουργίας είναι αναμφίβολα η ευκολία χρήσης της. Οι παίκτες θα πρέπει απλώς να συνδέσουν τους λογαριασμούς Xbox και Twitch (αν δεν το έχουν ήδη κάνει), να αποκτήσουν πρόσβαση στο μενού του συστήματος και να επιλέξουν την επιλογή “stream live now” για να ξεκινήσουν τη μετάδοση. Επιπλέον, αυτή η ενσωμάτωση συνοδεύεται από πρόσβαση σε ορισμένες πρόσθετες και χρήσιμες επιλογές, όπως η παρουσία του ρυθμού μετάδοσης bit, της ανάλυσης, του ονόματος του τίτλου, ακόμη και η δυνατότητα ελέγχου των επιπέδων ήχου του παιχνιδιού και του μικροφώνου σε ξεχωριστά κανάλια.

Μάλιστα, η ενσωμάτωση συνοδεύεται και από άλλα έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα αυτόματης παύσης του stream όταν σταματήσουμε να παίζουμε, ακόμη και η δυνατότητα αλλαγής της ενότητας και του τίτλου σε περίπτωση που αλλάξουμε το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του. Έτσι, για την κοινότητα του Xbox, θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να αποκρύπτουμε τη λήψη ειδοποιήσεων ενώ είμαστε ζωντανά στο Twitch, αποτρέποντας τυχόν αναδυόμενα παράθυρα.

Αν και θα μπορούσαμε να το πούμε καθυστερημένο, αυτή η συνεργασία με τη μεγαλύτερη υπηρεσία streaming δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν. Μετά το κλείσιμο του Mixer πριν από σχεδόν δύο χρόνια, οι χρήστες του Xbox είχαν μείνει χωρίς μια πραγματικά ολοκληρωμένη επιλογή για streaming στις κονσόλες τους, επιλέγοντας τώρα να προσφέρουν πιο άμεσο ανταγωνισμό στις κονσόλες της Sony.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.