Ο ιστότοπος του PS VR 2 επιβεβαιώνει μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια

PS VR 2

Ο επίσημος ιστότοπος για το PS VR 2 επιβεβαιώνει ότι διαθέτει foveal rendering στο eye tracking, γεγονός που αυξάνει την ποιότητα της εμπειρίας.

Η Sony ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου την επόμενη συσκευή εικονικής πραγματικότητας, το PS VR 2, με  νέα χειριστήρια πολύ διαφορετικά από αυτά του PS Move και πολύ πιο προηγμένες τεχνικές προδιαγραφές από το πρώτο PS VR, μειώνοντας στο ελάχιστο τη χρήση καλωδίων.

Χθες, η Sony δημοσίευσε τον επίσημο ιστότοπο για το PS VR2. Δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες και δεν γνωρίζουμε ακόμα τιμή και ημερομηνία…εκτός από μια μικρή νέα λεπτομέρεια : την απόδοση του foveal rendering στο eye tracking.

Το PS VR 2 περιλαμβάνει τεχνολογία eye tracking, απαραίτητη για να μπορέσει ο χαρακτήρας σας να εκφράσει πιο ρεαλιστικές αντιδράσεις και πιο περίπλοκα συναισθήματα όταν συναντάτε άλλους χρήστες στο διαδίκτυο.

Αλλά όχι μόνο αυτό: βελτιώνει επίσης την οπτική ποιότητα χάρη στη νέα δυνατότητα που επιβεβαιώθηκε στο διαδίκτυο για το PS VR 2: foveal rendering (foveted rendering). Αυτό σημαίνει ότι ο αισθητήρας θα γνωρίζει τη θέση στην οποία κοιτάζουν τα μάτια μας, αποδίδοντας σε υψηλότερη ποιότητα μόνο αυτό στο οποίο εστιάζουμε τα μάτια μας.

Τα μάτια μας λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο : όταν εστιάζουμε σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, ας πούμε ένα δέντρο, τα πάντα γύρω του, άλλα δέντρα, σπίτια κ.λπ. θολώνουν.

Χρησιμοποιούν την ίδια λογική για να αυξήσουν την ανάλυση των τμημάτων της εικόνας στα οποία έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας. Έτσι, όχι μόνο αυξάνεται η αίσθηση του ρεαλισμού, αλλά γίνονται ευκολότερες και οι διαδικασίες απόδοσης, αφού μόνο ένα μέρος της εικόνας φαίνεται σε υψηλή ποιότητα…αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε!

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.