Ο διάδοχος του Nintendo Switch αναμένεται το 2024

Nintendo Switch

Το Nintendo Switch αποτελεί μια μεγάλη εμπορική και κρίσιμη επιτυχία για τον ιαπωνικό κολοσσό του gaming, ειδικά μετά τη μεγάλη αποτυχία του Wii U. Το Nintendo Switch κυκλοφόρησε το 2017, και ύστερα από τις κυκλοφορίες των PS5 και Xbox Series X/S, οι fans αναρωτιούνται μονίμως για το πότε θα κυκλοφορήσει τελικά ο διάδοχος του Switch.

Ο αναλυτής της Ampere, Piers Harding-Rolls, μιλώντας στο Gamesindustry.biz, εκτίμησε ότι η τρέχουσα χρονιά αναμένεται να είναι και πάλι εμπορική επιτυχία, χάρη στην πρόσφατη κυκλοφορία του νέου OLED μοντέλου, καθώς και τις αποκλειστικότητες της κονσόλας, όπως το Pokemon Legends: Arceus και η συνέχεια του The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Μίλησε επίσης για το γεγονός πως η ομάδα έχει έναν διάδοχο του Switch που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024, και ως εκ τούτου, ένα Switch Pro δεν είναι η και η καλύτερη επιλογή, από επιχειρηματική άποψη. Φυσικά, πρέπει να αναφερθεί ότι πρόκειται για εικασίες και προβλέψεις, χωρίς να έχουμε ακόμη λάβει επίσημη επιβεβαίωση από τη Nintendo για το θέμα.

Αυτή τη στιγμή αναμένω ότι η απόδοση της αγοράς κονσολών από έτος σε έτος θα είναι αρκετά σταθερή το 2022, καθώς οι πωλήσεις του Switch μειώνονται και ξεπερνάμε τα εκπληκτικά δύο χρόνια για τα παιχνίδια της κονσόλας. Ακόμα κι έτσι, η οικογένεια συσκευών Nintendo Switch θα είναι και πάλι οι κονσόλες με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022 με περίπου 21 εκατομμύρια πωλήσεις στους καταναλωτές, με τη βοήθεια της κυκλοφορίας του Switch OLED. Δεν περιμένω ένα Switch Pro το 2022. Έχουμε μια κονσόλα Nintendo επόμενης γενιάς στις προβλέψεις μας για τα τέλη του 2024, επομένως δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα εμφανιστεί καθόλου ένα Pro μοντέλο“, είπε.

Nintendo Switch

Το Nintendo Switch έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 90 εκατομμύρια μονάδες από το 2017 και έχει αναφερθεί ότι τουλάχιστον 5 εκατομμύρια από αυτές τις πωλήσεις, ήταν μόνο από την Ιαπωνία τον περασμένο χρόνο, όπου ανταγωνιστές του όπως το PS5, κατάφερε να πουλήσει μόνο 1 εκατομμύριο.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.