Το Nintendo Switch ξεπέρασε σε πωλήσεις τα Game Boy και PS4

Nintendo Switch

Η φορητή κονσόλα του ιαπωνικού κολοσσού, Nintendo Switch, φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην αγορά, φτάνοντας ένα ακόμη ορόσημο. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα πωλήσεων που ανάρτησε η Nintendo, το Switch είναι πλέον στην πρώτη τριάδα με τις πιο επιτυχημένες κονσόλες όλων των εποχών.

Αναλυτικότερα, οι συνολικές πωλήσεις του Nintendo Switch έφτασαν το γιγαντιαίο νούμερο των 122,55 εκατομμυρίων, ξεπερνώντας με αυτό το τρόπο σε πωλήσεις το Game Boy, καθώς και το PlayStation 4. Επί του παρόντος, το PlayStation 4 βρίσκεται στις 118,69 εκατομμύρια πωλήσεις και το Game Boy στα 117,2 εκατομμύρια.

Ως εκ τούτου, το Nintendo Switch είναι πλέον η τρίτη κατά σειρά κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις μέχρι σήμερα. Οι κονσόλες που βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις αυτής της λίστας, είναι το DS με 154,02 εκατομμύρια πωλήσεις και το PlayStation 2 με 155 εκατομμύρια.

Tο Switch πρόκειται να κλείσει τα έξι χρόνια φέτος τον Μάρτιο -αφού κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου του 2017- και μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε πωλήσεις όλες τις υπόλοιπες κονσόλες της Nintendo, καθώς και το πρώτο PlayStation της Sony.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.