Νέο Mac Mini 2023: Πιο ισχυρό, πιο προσιτό

Mac Mini 2023

Το  νέο Mac Mini είναι πιο ισχυρό και πιο προσιτό (τουλάχιστον για την αγορά της Αμερικής). Σε μια ημέρα που το Cupertino αποκαλύπτει επίσης το νέο MacBook Pro, η παρουσία μιας νέας γενιάς Mac Mini με βελτιωμένες επιδόσεις και τιμή εκκίνησης στα 799 ευρώ στη χώρα μας δεν περνά απαρατήρητη.

Σίγουρα δεν είναι ο σχεδιασμός που αποτελεί το δυνατό σημείο αυτής της νέας έκδοσης. Το Mac Mini παραμένει επομένως το ίδιο, αλλά με “περισσότερη δύναμη”: το άλμα σε σύγκριση με τη γενιά Intel είναι 4,7X στην περίπτωση του M2 Pro και 3,5X στο M2 base (συγκριτική αξιολόγηση με βάση τις λειτουργίες του Photoshop).

Το Mac mini με chip M2 διαθέτει επεξεργαστή 8 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων, καθιστώντας το ιδανικό για όσους αναζητούν εξαιρετικά γρήγορες επιδόσεις. Οι καθημερινές εργασίες, όπως η εκκίνηση εφαρμογών, η πλοήγηση στο διαδίκτυο και η πολυεργασία μεταξύ εφαρμογών, είναι απίστευτα γρήγορες. Και για όσους πρέπει να εκτελούν πιο σύνθετες εργασίες, ο Mac mini με το τσιπ M2 χειρίζεται ακόμα πιο απαιτητικούς φόρτους εργασίας. Με έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης και 100 GBps εύρους ζώνης μνήμης, εργασίες όπως η επεξεργασία φωτογραφιών στο Adobe Photoshop είναι 50% ταχύτερες από την προηγούμενη γενιά.

Η ομάδα εξηγεί τη σημασία της ενοποιημένης μνήμης για μια ιδέα όπως το Mini:

Τα τσιπ M2 διαθέτουν εξαιρετικά γρήγορη ενοποιημένη μνήμη, με ενιαία μνήμη υψηλού εύρους ζώνης και χαμηλού latency, η οποία επιτρέπει στις εφαρμογές να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ της CPU, της GPU και της Neural Engine με μέγιστη αποδοτικότητα. Με άλλα λόγια, με την ίδια ποσότητα μνήμης, η ενοποιημένη μνήμη σας επιτρέπει να κάνετε ακόμη περισσότερα από την παραδοσιακή RAM και ο Mac σας θα είναι πάντα γρήγορος και θα ανταποκρίνεται, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Εν ολίγοις, η ιστορία του Mac Mini συνεχίζεται. Πρόκειται για ένα εμβληματικό και από πολλές απόψεις εξειδικευμένο προϊόν, αλλά με ισχυρή ταυτότητα που το έχει καθιερώσει ως βασικό στοιχείο της γκάμας των προϊόντων του ομίλου όλα αυτά τα χρόνια.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 799 ευρώ για το βασικό Mac Mini M2 (256GB), φτάνουν μέχρι τα 1049 ευρώ για την έκδοση 512GB και φτάνουν τα 1699 ευρώ για την έκδοση με την ενοποιημένη μνήμη διπλασιασμένη στα 16GB και τον M2 Pro.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.