Η Meta θα κυκλοφορήσει τα πρώτα της γυαλιά AR το 2024

Meta

Όπως και πολλοί άλλοι γίγαντες του τομέα, η Meta ασχολείται εντατικά με την επαυξημένη πραγματικότητα και σύμφωνα με φήμες, ο Mark Zuckerberg βλέπει το 2024 ως την καθοριστική χρονιά για την εταιρεία με την κυκλοφορία γυαλιών AR.

Ωστόσο, αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα σε ένα σχέδιο που ονομάζεται Nazare, το οποίο θα προβλέπει την κυκλοφορία δύο ακόμη μοντέλων, ένα το 2026 και ένα το 2028. Αλλά τι μπορούμε να περιμένουμε από τα νέα γυαλιά της Meta; Προφανώς, ο Mark Zuckerberg θέλει να προτείνει μια επικοινωνία με ολογράμματα και τα πρώτα γυαλιά θα είναι ανεξάρτητα από το τηλέφωνο αλλά εξοπλισμένα με μια συσκευή “βραχιόλι” που θα διαχειρίζεται το κομμάτι του υπολογιστή.

Το λειτουργικό σύστημα θα βασίζεται στο Android και τα γυαλιά θα επιτρέπουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία AR, με παρακολούθηση των ματιών, τρισδιάστατες εικόνες, κάμερα, στερεοφωνικό ήχο και πάνω απ’ όλα έναν “αποδεκτό” σχεδιασμό. Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να προσφέρει ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών, με την ονομασία Hypernova, κατά το πρότυπο των Ray Ban Stories.

Η Meta δεν έχει υψηλές προσδοκίες πωλήσεων για αυτά τα πρώτα μοντέλα, της τάξης των μερικών δεκάδων χιλιάδων μονάδων, αλλά ελπίζει ότι οι επόμενες γενιές, ελαφρύτερες και πιο προηγμένες, θα μπορέσουν να κατακτήσουν τις καρδιές του κοινού. Όλα αυτά βασίζονται προφανώς στην ικανότητα της εταιρείας να ξεπεράσει τους σημερινούς τεχνολογικούς περιορισμούς.

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται προβολείς microLED τελευταίας τεχνολογίας, τα πρώτα πρωτότυπα είναι περίπου τέσσερις φορές βαρύτερα από τα συμβατικά γυαλιά και έχουν αυτονομία μόλις τέσσερις ώρες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.