Κυκλοφόρησε το εργαλείο συμβατότητας για το Steam Deck

Steam Deck

Η Valve κυκλοφόρησε το εργαλείο συμβατότητας των παιχνιδιών με το Steam Deck. Αυτό βοηθά τους χρήστες να ελέγξουν γρήγορα και εύκολα ποια από τα παιχνίδια της βιβλιοθήκης τους στο Steam τρέχουν απροβλημάτιστα στο φορητό gaming PC της εταιρείας.

Η συσκευή χρησιμοποιεί το custom SteamOS Linux distribution και για τους τίτλους που αποτελούν αποκλειστικότητες των Windows υπάρχει το Proton. Το εργαλείο συμβατότητας κατατάσσει τα παιχνίδι σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το πώς τρέχουν στο Steam Deck. Το “unsupported” χρησιμοποιείται για τα παιχνίδια που δεν μπορούν να παίξουν στην κονσόλα, το “playable” για αυτά που παίζουν μεν, αλλά όχι αψεγάδιαστα και τέλος το “verified” για αυτά που η κονσόλα μπορεί να παίξει απροβλημάτιστα. Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και μερικοί τίτλοι που δεν είναι ακόμα δοκιμασμένοι. Όταν συμβεί αυτό, θα τοποθετηθούν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Ειδικότερα, στην κατηγορία “verified”, τοποθετούνται τίτλοι που δε χρειάζονται καμία τροποποίηση για να τρέξουν, ενώ ως “playable” χαρακτηρίζονται όσα χρειάζονται μερικές προσαρμογές, κυρίως σε ό,τι αφορά στα keybinds.

Όσοι έχετε σκοπό να αγοράσετε το Steam Deck ή απλά επιθυμείτε να δείτε ποιοι τίτλοι που έχετε στην κατοχή σας τρέχουν σε αυτό, μπορείτε να το κάνετε μέσω του εργαλείου από σήμερα. Σχετικά με την κυκλοφορία της κονσόλας, αναμένουμε περισσότερα στις 25 Φεβρουαρίου.