Κάποιος χρησιμοποίησε το Nintendo Power Glove στο Switch

Power Glove

Το κανάλι “Will it Work?” μοιράστηκε τα σχέδια για την ανανέωση του γαντιού “Power Glove” της Nintendo ώστε να λειτουργεί με την κονσόλα Switch. Μια λύση που ήταν μπροστά από την εποχή της, αλλά είχε κακή τύχη, τελικά αποκτά μια πιο σημαντική περίπτωση χρήσης σχεδόν 30 χρόνια μετά το λανσάρισμά της. Στην πραγματικότητα, το Power Glove απέχει πολύ από το να είναι τέλειο απέναντι στον ανταγωνισμό, καθώς εμποδίζεται από ζητήματα όπως το latency και η αδυναμία επαναπρογραμματισμού των κουμπιών.

Το 1989, η Nintendo δημιούργησε ένα τέτοιο χειριστήριο γάντι για το NES, το οποίο μάλιστα έπαιξε βασικό ρόλο στην ταινία Kid’s Life.

Δυστυχώς, η εταιρεία κυκλοφόρησε μόνο δύο παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για το Power Glove. Δεν ήταν πολύ ακριβή και το σώμα ήταν τόσο ογκώδες που η Nintendo αποφάσισε να το διακόψει την επόμενη χρονιά.

Τώρα, το κανάλι “Will it Work?” δοκιμάζει το χειριστήριο Power Glove για να παίξει το Mario Racer Live: Home Circuit, ένα παιχνίδι μικτής πραγματικότητας. Το γάντι λέγεται ότι απαιτεί δύο βασικά κομμάτια υλικού για να λειτουργήσει ομαλά. Το πρώτο είναι ένα NES RetroPort και το δεύτερο είναι το ConsoleTuner Titan One, το οποίο αναγνωρίζει το πρόγραμμα οδήγησης Switch Universal Controller.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιον να προσπαθεί να επαναχρησιμοποιήσει το Power Glove. Το 2015, για παράδειγμα, ένας δημιουργός κινουμένων σχεδίων stop-motion του Robot Chicken περιέγραψε λεπτομερώς πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία περιεχομένου, και το 2016, προσαρμόστηκε για τον έλεγχο ενός drone.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.