Η Valve ανακοίνωσε τα πλάνα για την κυκλοφορία του Steam Deck

Valve Steam Deck

Η Valve ανακοίνωσε ότι το Steam Deck θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου. Όπως ανέφερε η εταιρεία, όσοι έκαναν κράτηση θα λάβουν επιβεβαίωση μέσω email, μετά από το οποίο θα έχουν 72 ώρες να αγοράσουν τη συσκευή ή να παραχωρήσουν τη θέση τους στον επόμενο που έχει προτεραιότητα.

Το Steam Deck θα ξεκινήσει να αποστέλλεται στις 28 Φεβρουαρίου και όλο και περισσότερα emails επιβεβαίωσης θα αποστέλλονται κάθε εβδομάδα, ενώ η Valve ανακοίνωσε ότι οι εντυπώσεις ανθρώπων του Τύπου σχετικά με το φορητό της gaming PC θα αρχίσουν να εμφανίζονται. Περισσότερα θα δημοσιευθούν στις 25 Φεβρουαρίου.

Το αρχικό πλάνο της εταιρείας, όπως γνωρίζουμε, προέβλεπε την κυκλοφορία της φορητής κονσόλας το Δεκέμβριο, αλλά τελικά έλαβε αναβολή λόγω ελλείψεων σημαντικών εξαρτημάτων του. Δεν ήταν άλλωστε η μόνη συσκευή που αντιμετώπισε προβλήματα εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Υπάρχουν τρία μοντέλα, με διαφορετικό αποθηκευτικό χώρο και φυσικά διαφορετικές τιμές. Οι εκδόσεις θα έχουν 64 GB, 256 GB και 512 GB αποθηκευτικού χώρου και θα κοστίζουν $399, $529 και $649 αντίστοιχα. Εκτός από τη μνήμη, θα έχουν και μικρές διαφορές στα χαρακτηριστικά, με το πιο ακριβό να είναι εξοπλισμένο με οθόνη που καταπολεμά τις αντανακλάσεις, ενώ τα δύο πιο ακριβά θα έρχονται με ένα Steam Community bundle.