Η Sony αποκάλυψε το νέο PSVR2 και υπόσχεται gaming σε άλλο επίπεδο

PSVR2

Η Sony Interactive Entertainment αποκάλυψε πλήρως τo νέo VR Headset επόμενης γενιάς, τo οποίo επιβεβαιωμένα θα ονομάζεται PlayStation VR2. Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της Sony στην CES 2022 την Τρίτη, η εταιρεία μοιράστηκε τις επίσημες τεχνικές προδιαγραφές για το αξεσουάρ του PlayStation 5 και επιβεβαίωσε επίσης το όνομα για το χειριστήριο του VR, το οποίο είναι PlayStation VR2 Sense controller. Ανακοίνωσε ακόμη το πρώτο παιχνίδι του PSVR2, το οποίο δεν είναι άλλο από το φημολογούμενο Horizon Call of the Mountain από τις εταιρείες Guerrilla και Firesprite. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον επερχόμενο Horizon VR τίτλο, πατώντας εδώ.

Το PSVR2, θα διαθέτει γραφικά 4K HDR, οπτικού πεδίου 110 μοιρών με εντυπωσιακή απόδοση. Η οθόνη OLED του θα προσφέρει ανάλυση 2000×2040 per eye και ρυθμούς καρέ 90/120 Hz. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα περιλαμβάνει tracking από μέσα προς τα έξω μέσω ενσωματωμένων καμερών που βρίσκονται στο σετ μικροφώνου-ακουστικού, επιτρέποντας στα παιχνίδια να παρακολουθούν κινήσεις χωρίς την ανάγκη εξωτερικών καμερών, καθώς και παρακολούθησης ματιών. Η Sony θα εισαγάγει 3D ήχο και ανατροφοδότηση ακουστικών, τα οποία περιγράφει ως “ένα νέο αισθητήριο χαρακτηριστικό που ενισχύει τις αισθήσεις των ενεργειών στο παιχνίδι από τον παίκτη”.

Αυτό δημιουργείται από έναν ενσωματωμένο κινητήρα με δονήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία, που επιτρέπει στους παίκτες να “νιώσουν τον ανεβασμένο παλμό ενός χαρακτήρα κατά τη διάρκεια στιγμών έντασης, τη βιασύνη των αντικειμένων που περνούν κοντά στο κεφάλι του χαρακτήρα ή ακόμα και την ώθηση που δέχεται ο χαρακτήρας όταν κάποιο όχημα επιταχύνει απότομα”. Τέλος, η Sony υπόσχεται μια απλή διαδικασία εγκατάστασης για το PSVR2, με ένα μόνο καλώδιο να απαιτείται για να συνδεθεί απευθείας στο PS5.

PSVR2 Controllers

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και αναλυτικά όλα τα νέα χαρακτηριστικά του επερχόμενου PSVR2:

 • Display method ​OLED

 • Panel resolution​ 2000 x 2040 per eye

 • Panel refresh rate​ 90Hz, 120Hz

 • Lens separation​ Adjustable

 • Field of View​ Approx. 110 degrees

 • Sensors​ Motion Sensor: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer)​

 • Attachment Sensor: IR Proximity sensor

 • Cameras​ 4 cameras for headset and controller tracking​IR camera for eye tracking per eye

 • Feedback​ Vibration on headset

 • Communication​ with PS5 USB Type-C®

 • Audio​ Input: Built-in microphone​Output: Stereo headphone jack

Για περισσότερα σχετικά με το επερχόμενο PSVR2 της Sony, μείνετε συντονισμένοι στο Technoid.gr.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.